The Article 10 of French law Loi n° 2021-1357 of the 18th of October 2021 (known as "Loi EGALIM 2") introduce a label for consumers on farmers' remuneration conditions that would have to be test by 'experimenting' a so-called 'rémunérascore' on agricultural products. This innovation makes it possible to question the remuneration conditions of producers and the modalities of their communication and the nature of the experimentalb and sensory standards.
L’art. 10 della legge francese Loi n° 2021-1357 du 18 octobre 2021 (detta Loi EGALIM 2) introduce un “affichage” destinato ad apportare ai consumatori una informazione relativa alle condizioni di remunerazione degli agricoltori e che porterebbe alla “sperimentazione” di un c.d. “rémunérascore” sui prodotti agricoli. Questa innovazione consente di interrogarsi sulle condizioni di remunerazione dei produttori e sulle modalità della loro comunicazione e sulla natura delle norme sperimentali e delle norme sensoriali.
Norme sensoriali incitative e norme sperimentali. Il caso Rémunérascore
Alessandra Di Lauro
2024-01-01
Abstract
The Article 10 of French law Loi n° 2021-1357 of the 18th of October 2021 (known as "Loi EGALIM 2") introduce a label for consumers on farmers' remuneration conditions that would have to be test by 'experimenting' a so-called 'rémunérascore' on agricultural products. This innovation makes it possible to question the remuneration conditions of producers and the modalities of their communication and the nature of the experimentalb and sensory standards.File | Dimensione | Formato | |
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