The EtOAc and n-BuOH extracts of Inga fendleriana inhibited Gram-positive, but not Gram-negative bacteria; a narrow spectrum of activity against Staphylococcus epidermidis was detected. The MIC values of the extracts ranged from 125 to 850 μg/mL. Quercetin 3-methylether, myricetin 3-O-rhamnoside and tricetin showed antibacterial activity against the same bacterial strains with MICs in the range from 31 to 250 μg/mL. In time-kill kinetic studies, the flavonoids showed bactericidal effects at the concentrations corresponding to four times the MICs.
Autori interni: | |
Autori: | PISTELLI L.; BERTOLI A.; NOCCIOLI C.; MENDEZ J.; MUSMANNO R.A.; DI MAGGIO T.; CORATZA G. |
Titolo: | Antimicrobial activity of Inga fendleriana extracts and isolated flavonoids |
Anno del prodotto: | 2009 |
Appare nelle tipologie: | 1.1 Articolo in rivista |
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.