Sfoglia per Autore TAGLIERI, ISABELLA
L'uso della neve carbonica nella produzione di olio extravergine di oliva di elevata qualità
2014-01-01 Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; D'Agata, Maria; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo
Title: The kinetics of alcoholic fermentation in model solutions characterised by high sugar concentration: different behaviour of two yeast strains.
2014-01-01 Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; D’Agata, M.; Sanmartin, Chiara; Taglieri, I.; Andrich, Gianpaolo
The utilization of solid carbon dioxide in the extraction of extra-virgin olive oil.
2015-01-01 Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo
Winemaking of Sangiovese grapes with and without the addition of different oenological tannins in order to increase the colour intensity of Chianti wine
2015-01-01 Venturi, Francesca; Andrich, Gianpaolo; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Serni, E.; Zinnai, Angela
Tecnologie produttive dei principali oli vegetali con particolare riferimento all'olio di palma
2015-01-01 Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo
The utilization of solid carbon dioxide in the extraction of extra-virgin olive oil: influence on oil profile
2015-01-01 Sanmartin, Chiara; Venturi, Francesca; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
Effects of sourdough on bread properties (sensory and nutritional qualities and product shelf-life)
2015-01-01 Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; D'Agata, Maria; Taglieri, Isabella; Brunori, Gianluca; Galli, Francesca; Gava, Oriana; Bartolini, Fabio; Andrich, Gianpaolo
Il pane toscano a lievitazione naturale: un esempio dell'incontro tra tradizione e conoscenza
2015-01-01 Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo
Ad ogni vino il suo calice: dalla percezione al dato sperimentale
2015-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
Effect of the baking process on artisanal sourdough bread-making: A technological and sensory evaluation.
2016-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Nari, A.; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
Supercritical fluid extraction from microalgae with high content of LC-PUFAs. A case of study: Sc-CO2 oil extraction from Schizochytrium sp
2016-01-01 Zinnai, Angela; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo; Venturi, Francesca
The use of Mexican xaxtle as leavening agent in Italian straight dough bread making to produce pulque bread
2016-01-01 SÁNCHEZ PARDO, M. E.; BLANCAS NÁPOLES, J. A.; VÁZQUEZ LANDAVERDE, P. A.; Nari, Anita; Taglieri, Isabella; ORTIZ MORENO, A.; MAYORGA REYES, L.; Sanmartin, Chiara; BERMÚDEZ HUMARÁN, L. G.; TORRES MARAVILLA, E.
The influence of packaging on the sensorial evolution of white wine as a function of the operating conditions adopted during storage
2016-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, I.; Xiaoguo, Y.; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
Glass and wine: a good example of the deep relationship between drinkware and beverage
2016-01-01 Venturi, Francesca; Andrich, Gianpaolo; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Scalabrelli, Giancarlo; Ferroni, Giuseppe; Zinnai, Angela
La defogliazione precoce: effetto indotto sulla qualità di uve Sangiovese e di vini sottoposti ad affinamento in legno prolungato.
2016-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Harri, G.; Staderini, F.; D'Onofrio, Claudio; Scalabrelli, Giancarlo; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
A kinetic approach to describe the time evolution of red wine as a function of packaging conditions adopted: Influence of closure and storage position
2017-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Ying, Xiaoguo; Quartacci, MIKE FRANK; Sgherri, Cristina; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
Effect of the thermal treatment due to home cooking on food security of packaged fresh egg pasta
2017-01-01 Sanmartin, C.; Venturi, F.; Taglieri, I.; Andrich, G.; De Vitis, V.; Zinnai, A.
Thermal sanitizing of a low-Acid foodstuff. A case study: Truffle sauce packaged in glass jars
2017-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Andrich, Gianpaolo; Taglieri, Isabella; Vitis, V. D. E.; Zinnai, Angela
Influence of glass on the evaporation rate of wines
2017-01-01 Venturi, Francesca; Andrich, Gianpaolo; Quartacci, MIKE FRANK; Taglieri, Isabella; Sanmartin, Chiara; Zinnai, Angela
The influence of packaging on the time evolution of red wine
2017-01-01 Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Ying, Xiaoguo; Shanggui, Deng; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
L'uso della neve carbonica nella produzione di olio extravergine di oliva di elevata qualità | 1-gen-2014 | Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; D'Agata, Maria; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo | |
Title: The kinetics of alcoholic fermentation in model solutions characterised by high sugar concentration: different behaviour of two yeast strains. | 1-gen-2014 | Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; D’Agata, M.; Sanmartin, Chiara; Taglieri, I.; Andrich, Gianpaolo | |
The utilization of solid carbon dioxide in the extraction of extra-virgin olive oil. | 1-gen-2015 | Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo | |
Winemaking of Sangiovese grapes with and without the addition of different oenological tannins in order to increase the colour intensity of Chianti wine | 1-gen-2015 | Venturi, Francesca; Andrich, Gianpaolo; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Serni, E.; Zinnai, Angela | |
Tecnologie produttive dei principali oli vegetali con particolare riferimento all'olio di palma | 1-gen-2015 | Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo | |
The utilization of solid carbon dioxide in the extraction of extra-virgin olive oil: influence on oil profile | 1-gen-2015 | Sanmartin, Chiara; Venturi, Francesca; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela | |
Effects of sourdough on bread properties (sensory and nutritional qualities and product shelf-life) | 1-gen-2015 | Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; D'Agata, Maria; Taglieri, Isabella; Brunori, Gianluca; Galli, Francesca; Gava, Oriana; Bartolini, Fabio; Andrich, Gianpaolo | |
Il pane toscano a lievitazione naturale: un esempio dell'incontro tra tradizione e conoscenza | 1-gen-2015 | Zinnai, Angela; Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo | |
Ad ogni vino il suo calice: dalla percezione al dato sperimentale | 1-gen-2015 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela | |
Effect of the baking process on artisanal sourdough bread-making: A technological and sensory evaluation. | 1-gen-2016 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Nari, A.; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela | |
Supercritical fluid extraction from microalgae with high content of LC-PUFAs. A case of study: Sc-CO2 oil extraction from Schizochytrium sp | 1-gen-2016 | Zinnai, Angela; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Andrich, Gianpaolo; Venturi, Francesca | |
The use of Mexican xaxtle as leavening agent in Italian straight dough bread making to produce pulque bread | 1-gen-2016 | SÁNCHEZ PARDO, M. E.; BLANCAS NÁPOLES, J. A.; VÁZQUEZ LANDAVERDE, P. A.; Nari, Anita; Taglieri, Isabella; ORTIZ MORENO, A.; MAYORGA REYES, L.; Sanmartin, Chiara; BERMÚDEZ HUMARÁN, L. G.; TORRES MARAVILLA, E. | |
The influence of packaging on the sensorial evolution of white wine as a function of the operating conditions adopted during storage | 1-gen-2016 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, I.; Xiaoguo, Y.; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela | |
Glass and wine: a good example of the deep relationship between drinkware and beverage | 1-gen-2016 | Venturi, Francesca; Andrich, Gianpaolo; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Scalabrelli, Giancarlo; Ferroni, Giuseppe; Zinnai, Angela | |
La defogliazione precoce: effetto indotto sulla qualità di uve Sangiovese e di vini sottoposti ad affinamento in legno prolungato. | 1-gen-2016 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Harri, G.; Staderini, F.; D'Onofrio, Claudio; Scalabrelli, Giancarlo; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela | |
A kinetic approach to describe the time evolution of red wine as a function of packaging conditions adopted: Influence of closure and storage position | 1-gen-2017 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Ying, Xiaoguo; Quartacci, MIKE FRANK; Sgherri, Cristina; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela | |
Effect of the thermal treatment due to home cooking on food security of packaged fresh egg pasta | 1-gen-2017 | Sanmartin, C.; Venturi, F.; Taglieri, I.; Andrich, G.; De Vitis, V.; Zinnai, A. | |
Thermal sanitizing of a low-Acid foodstuff. A case study: Truffle sauce packaged in glass jars | 1-gen-2017 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Andrich, Gianpaolo; Taglieri, Isabella; Vitis, V. D. E.; Zinnai, Angela | |
Influence of glass on the evaporation rate of wines | 1-gen-2017 | Venturi, Francesca; Andrich, Gianpaolo; Quartacci, MIKE FRANK; Taglieri, Isabella; Sanmartin, Chiara; Zinnai, Angela | |
The influence of packaging on the time evolution of red wine | 1-gen-2017 | Venturi, Francesca; Sanmartin, Chiara; Taglieri, Isabella; Ying, Xiaoguo; Shanggui, Deng; Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile