CURADI, MAURIZIO Statistiche
CURADI, MAURIZIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI E AGRO-AMBIENTALI
Production of bioactive and aroma volatile compounds of Lawsonia inermis L. cultivated under different growth conditions
2023-01-01 Pistelli, L.; Najar, B.; Di Renzo, G.; Curadi, M.; Pistelli, L.; Muscatello, B.; De Leo, M.; Scartazza, A.
Physiological and Biochemical Adaptive Traits in Leaves of Four Citrus Species Grown in an Italian Charterhouse
2022-01-01 Curadi, Maurizio; Marchioni, Ilaria; Mancino, Matteo; Pistelli, Luisa; Pistelli, Laura; Scartazza, Andrea
Recycling Cigarette Filters as Plant Growing Substrate in Soilless System
2022-01-01 Mariotti, Lorenzo; HUARANCCA REYES, Thais; Curadi, Maurizio; Guglielminetti, Lorenzo
Azospirillum baldaniorum Sp245 Induces Physiological Responses to Alleviate the Adverse Effects of Drought Stress in Purple Basil
2021-01-01 Mariotti, L.; Scartazza, A.; Curadi, M.; Picciarelli, P.; Toffanin, A.
The role of Euglena gracilis paramylon in modulating xylem hormone levels, photosynthesis and water-use efficiency in Solanum lycopersicum L.
2017-01-01 Scartazzaa, Andrea; Picciarelli, Piero; Mariotti, Lorenzo; Curadi, Maurizio; Barsanti, Laura; Gualtieri, Paolo
XYLEM HORMONAL SIGNALING, PHOTOSYNTHETIC RESPONSES AND WATER-USE EFFICIENCY IN TOMATO PLANTS TREATED WITH PARAMYLON FROM EUGLENA GRACILIS L.
2017-01-01 Scartazza, A.; Picciarelli, P.; Mariotti, L.; Curadi, M.; Barsanti, L.; Gualtieri, P.
Trichoderma harzianum T6776 modulates a complex metabolic network to stimulate tomato cv. Micro-Tom growth
2016-01-01 Fiorini, Lisa; Guglielminetti, Lorenzo; Mariotti, Lorenzo; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Andrea, Scartazza; Sarrocco, Sabrina; Vannacci, Giovanni
Caratterizzazione e metodi moderni di propagazione degli ecotipi di carciofo coltivati in Toscana e creazione di nuove varietà.
2013-01-01 Graifenberg, Alberto; Marchetti, L; Bertozzi, F; Lucchesini, Mariella; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero
TOTAL PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY IN THE HEADS OF GLOBE ARTICHOKE TUSCANY CULTIVARS
2013-01-01 Graifenberg, Alberto; Marchetti, L; Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Picciarelli, Piero
Globe artichoke as a functional food
2010-01-01 Ceccarelli, Nello; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Martelloni, L; Sbrana, Cristiana; Giovannetti, Manuela
Mycorrhizal colonization impacts on phenolic content and antioxidant properties of artichoke leaves and flower heads two years after field transplant
2010-01-01 Ceccarelli, Nello; Curadi, Maurizio; Luca, Martelloni; Sbrana, Cristiana; Picciarelli, Piero; Giovannetti, Manuela
Il carciofo come alimento funzionale
2009-01-01 Ceccarelli, Nello; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Giovannetti, Manuela
An initial comparison of the content of bitter substances in Cynara Scolymus L. plants obtained from rooted of shoots and micropropagation
2007-01-01 Curadi, Maurizio; Graifenberg, A; Giorgi, Irene
I funghi micorrizici come biofertilizzanti naturali per la produzione di carciofi di alta qualità
2007-01-01 Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Picciarelli, Piero; Sbrana, Cristiana; Giovannetti, Manuela
Antioxidant activity and phenolic compounds in the edible parts of early and late italian artichoke (Cynara scolymus L.) varieties
2005-01-01 Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Lorenzi, Roberto; Graifenberg, Alberto; Ceccarelli, Nello
Quali-quantitative determination of Chlorogenic acid in artichoke heads by means of RP-HPLC and GCMS
2005-01-01 Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Picciarelli, Piero; Graifenberg, Alberto
Composti ad attività antiossidante nei capolini di carciofo : differenze varietali
2004-01-01 Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Graifenberg, Alberto; Picciarelli, Piero
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Production of bioactive and aroma volatile compounds of Lawsonia inermis L. cultivated under different growth conditions | 1-gen-2023 | Pistelli, L.; Najar, B.; Di Renzo, G.; Curadi, M.; Pistelli, L.; Muscatello, B.; De Leo, M.; Scartazza, A. | |
Physiological and Biochemical Adaptive Traits in Leaves of Four Citrus Species Grown in an Italian Charterhouse | 1-gen-2022 | Curadi, Maurizio; Marchioni, Ilaria; Mancino, Matteo; Pistelli, Luisa; Pistelli, Laura; Scartazza, Andrea | |
Recycling Cigarette Filters as Plant Growing Substrate in Soilless System | 1-gen-2022 | Mariotti, Lorenzo; HUARANCCA REYES, Thais; Curadi, Maurizio; Guglielminetti, Lorenzo | |
Azospirillum baldaniorum Sp245 Induces Physiological Responses to Alleviate the Adverse Effects of Drought Stress in Purple Basil | 1-gen-2021 | Mariotti, L.; Scartazza, A.; Curadi, M.; Picciarelli, P.; Toffanin, A. | |
The role of Euglena gracilis paramylon in modulating xylem hormone levels, photosynthesis and water-use efficiency in Solanum lycopersicum L. | 1-gen-2017 | Scartazzaa, Andrea; Picciarelli, Piero; Mariotti, Lorenzo; Curadi, Maurizio; Barsanti, Laura; Gualtieri, Paolo | |
XYLEM HORMONAL SIGNALING, PHOTOSYNTHETIC RESPONSES AND WATER-USE EFFICIENCY IN TOMATO PLANTS TREATED WITH PARAMYLON FROM EUGLENA GRACILIS L. | 1-gen-2017 | Scartazza, A.; Picciarelli, P.; Mariotti, L.; Curadi, M.; Barsanti, L.; Gualtieri, P. | |
Trichoderma harzianum T6776 modulates a complex metabolic network to stimulate tomato cv. Micro-Tom growth | 1-gen-2016 | Fiorini, Lisa; Guglielminetti, Lorenzo; Mariotti, Lorenzo; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Andrea, Scartazza; Sarrocco, Sabrina; Vannacci, Giovanni | |
Caratterizzazione e metodi moderni di propagazione degli ecotipi di carciofo coltivati in Toscana e creazione di nuove varietà. | 1-gen-2013 | Graifenberg, Alberto; Marchetti, L; Bertozzi, F; Lucchesini, Mariella; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero | |
TOTAL PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY IN THE HEADS OF GLOBE ARTICHOKE TUSCANY CULTIVARS | 1-gen-2013 | Graifenberg, Alberto; Marchetti, L; Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Picciarelli, Piero | |
Globe artichoke as a functional food | 1-gen-2010 | Ceccarelli, Nello; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Martelloni, L; Sbrana, Cristiana; Giovannetti, Manuela | |
Mycorrhizal colonization impacts on phenolic content and antioxidant properties of artichoke leaves and flower heads two years after field transplant | 1-gen-2010 | Ceccarelli, Nello; Curadi, Maurizio; Luca, Martelloni; Sbrana, Cristiana; Picciarelli, Piero; Giovannetti, Manuela | |
Il carciofo come alimento funzionale | 1-gen-2009 | Ceccarelli, Nello; Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Giovannetti, Manuela | |
An initial comparison of the content of bitter substances in Cynara Scolymus L. plants obtained from rooted of shoots and micropropagation | 1-gen-2007 | Curadi, Maurizio; Graifenberg, A; Giorgi, Irene | |
I funghi micorrizici come biofertilizzanti naturali per la produzione di carciofi di alta qualità | 1-gen-2007 | Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Picciarelli, Piero; Sbrana, Cristiana; Giovannetti, Manuela | |
Antioxidant activity and phenolic compounds in the edible parts of early and late italian artichoke (Cynara scolymus L.) varieties | 1-gen-2005 | Curadi, Maurizio; Picciarelli, Piero; Lorenzi, Roberto; Graifenberg, Alberto; Ceccarelli, Nello | |
Quali-quantitative determination of Chlorogenic acid in artichoke heads by means of RP-HPLC and GCMS | 1-gen-2005 | Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Picciarelli, Piero; Graifenberg, Alberto | |
Composti ad attività antiossidante nei capolini di carciofo : differenze varietali | 1-gen-2004 | Curadi, Maurizio; Ceccarelli, Nello; Graifenberg, Alberto; Picciarelli, Piero |