Sfoglia per Autore
Compatibilità vegetativa, comportamento simbiotico e diversità molecolare di isolati di Tuber borchii
2001-01-01 Sbrana, C.; Agnolucci, Monica; Nuti, M. P.; Giovannetti, Manuela
Microbial production of food grade alginates using selected strains of Pseudomonas spp
2001-01-01 Andrich, Gianpaolo; Zinnai, Angela; Balzini, S.; Venturi, Francesca; Agnolucci, Monica; Toffanin, Annita; Nuti, M. P.
Introduction to microbial biodiversity of soil
2001-01-01 Nuti, Marco; Russo, A.; Agnolucci, Monica
Biodegradation of 4-(1-nonyl)phenol by axenic cultures of the yeast Candida aquaetextoris. Identification of microbial breakdown products and proposal of a possible metabolic pathway
2001-01-01 Vallini, G.; Frassinetti, F.; D'Andrea, Felicia; Catelani, Giorgio; Agnolucci, Monica
Microbiological and chemical characterisation of composts at different levels of maturity, with evaluation of phytotoxicity and enzymatic activities
2002-01-01 Cunha Queda, A. C.; Vallini, G.; Agnolucci, Monica; Coelho, C. A.; Campos, L.; de Sousa, R. B.
La biodiversità dei microrganismi del suolo
2002-01-01 Russo, A.; Agnolucci, Monica; Nuti, M. P.
Identificazione di lieviti Saccharomyces e non-Saccharomyces in vini Toscani
2002-01-01 Agnolucci, Monica; Minacci, A.; Tedeschi, C.; Toffanin, Annita; Nuti, M. P.
Diversity of culturable bacterial populations associated to Tuber borchii ectomycorrhizas and their activity on T. borchii mycelial growth
2002-01-01 Sbrana, C.; Agnolucci, Monica; Bedini, Stefano; Lepera, A.; Toffanin, Annita; Giovannetti, Manuela; Nuti, M. P.
Ammine biogene e fenoli volatili: aspetti analitici ed implicazioni tecnologiche
2003-01-01 Nuti, Marco; Agnolucci, Monica
Interaction between gfp-tagged Pseudomonas tolaasii P12 and Pleurotus eryngii
2003-01-01 Russo, A.; Filippi, C.; Tombolini, R.; Toffanin, Annita; Bedini, S.; Agnolucci, Monica; Nuti, Marco
Genetic diversity of isolates Glomus mosseae from different geographic areas detected by vegetative compatibility testing and Biochemical and Molecular Analysis
2003-01-01 Giovannetti, Manuela; Sbrana, C.; Strani, P.; Agnolucci, Monica; Rinaudo, V.; Avio, L.
L'influenza della tecnica di vinificazione sulla produzione di ammine biogene e fenoli volatili
2004-01-01 Nuti, Marco; Agnolucci, Monica
A PCR based methodology for improved monitoring of Brettanomyces bruxellensis producing volatile phenols and biogenic amines in fermenting grape musts and red tuscanian wines
2004-01-01 Agnolucci, Monica; Scarano, S.; Sassano, C.; Toffanin, Annita; Nuti, M. P.
Identificazione di B. bruxellensis, produttore di ammine biogene e fenoli volatili, in vini toscani e mosti in fermentazione
2004-01-01 Agnolucci, Monica; Nuti, M. P.
Interaction between malolactic bacteria and Brettanomyces/Dekkera spp. and their production of volatile phenols and biogenic amines in fermenting grape musts
2004-01-01 Agnolucci, Monica; Scarano, S.; Sassano, C.; Toffanin, Annita; Nuti, M. P.
Ubiquinone production in Rhizobium spp and Mesorhizobium
2004-01-01 Ricci, N.; Toffanin, Annita; Scarano, S.; Agnolucci, Monica; Russo, A.; Nuti, M. P.
Brettanomyces bruxellensis: indigenous or contaminant wine yeast?
2005-01-01 Agnolucci, Monica; Scarano, S.; Sassano, C.; Toffanin, Annita; Nuti, M. P.
Influence of Different Winemaking Technologies on the Malolactic Bacteria and the Occurrence of Biogenic Amines in Chianti Wines
2006-01-01 Agnolucci, Monica; Scarano, S.; Sassano, C.; Toffanin, Annita; Nuti, M. P.
Analisi molecolari della filiera uva-mosto-vino per l'identificazione e la biotipizzazione di Dekkera/Brettanomyces bruxellensis
2007-01-01 Agnolucci, Monica; Nuti, M. P.
Aspetti microbiologici del Vinsanto
2007-01-01 Nuti, Marco; Agnolucci, Monica; Toffanin, Annita; Cristani, Caterina
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile