D'ASCENZI, CARLO Statistiche
D'ASCENZI, CARLO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE VETERINARIE
Analysis of the original notifications in the Tuscany region “Rapid Alert System for Food and Feed” in the seven-year period 2015-2021
2024-01-01 Giusti, A.; Galgani, M.; Barontini, F.; Balocchini, E.; D'Ascenzi, C.; Armani, A.
Sistema di allerta rapido per alimenti e mangimi (SARAM) della Regione Toscana: analisi delle notifiche registrate nel periodo 2015-2021.
2023-01-01 Giusti, A.; Galgani, M.; Barontini, F.; Balocchini, E.; D’Ascenzi, C.; Armani, A.
Training in Honey Bee Veterinary Medicine in Italy: An Observational Study and Practical Proposals to Face Professional Challenges
2023-01-01 D'Ascenzi, C; Power, K; Maiolino, P; Mortarino, M
CHAPTER 20 Added value of honeybee products through post-harvest traceability
2021-01-01 D’Ascenzi, C.; Pietropaoli, M.
CHAPTER 9 Production lines
2021-01-01 Abalaru Dostetan, C.; Dall’Olio, R.; D’Ascenzi, C.; Donato, A.; Fenucci, S.; Gregorc, A.; Kilpinen, O.; Kormendy-Racz, J.; Maroni Ponti, A.; Mateescu, C.; Palmieri, C.; Pasini, B.; Pietropaoli, M.; Presutti, L.; Quaglia, G.; Ricci, M.; Varadi, A.; Vejsnæs, F.
Api e Ambiente - Manuale operativo
2020-01-01 Formato, Giovanni; D'Ascenzi, Carlo; Mosca, Michela; Bava, Roberto; Valentini, Luigi
A multi-approach study of the performance of dairy donkey during lactation: preliminary results
2019-01-01 Salari, Federica; Ciampolini, Roberta; Mariti, Chiara; Millanta, Francesca; Altomonte, Iolanda; Licitra, Rosario; Auzino, Barbara; D'Ascenzi, Carlo; Bibbiani, Carlo; Giuliotti, Lorella; Papini, ROBERTO AMERIGO; Martini, Mina
Chemical hazards in honey
2019-01-01 D’Ascenzi, Carlo; Formato, Giovanni; Martin, Peter
Good farming practices in apiculture
2019-01-01 Rivera-Gomis, J.; Bubnic, J.; Ribarits, A.; Moosbeckhofer, R.; Alber, O.; Kozmus, P.; Jannoni-Sebastianini, R.; Haefeker, W.; Köglberger, H.; Smodis Skerl, M. I.; Tiozzo, B.; Pietropaoli, M.; Lubroth, J.; Raizman, E.; Lietaer, C.; Zilli, R.; Eggenhoeffner, R.; Higes, M.; Muz, M. N.; D’Ascenzi, C.; Riviere, M. P.; Gregorc, A.; Cazier, J.; Hassler, E.; Wilkes &, J.; Formato, G.
Activity of Salvia dolomitica and Salvia somalensis Essential Oils against Bacteria, Molds and Yeasts
2018-01-01 Ebani, Valentina Virginia; Nardoni, Simona; Bertelloni, Fabrizio; Giovanelli, Silvia; Ruffoni, Barbara; D'Ascenzi, Carlo; Pistelli, Luisa; Mancianti, Francesca
Activity of selected essential oils on spoiling fungi cultured from Marzolino cheese
2018-01-01 Nardoni, Simona; D'Ascenzi, Carlo; Caracciolo, Irene; Mannaioni, Gaia; Papini, Roberto; Pistelli, Luisa; Najar, Basma; Mancianti, Francesca
La gestione della sicurezza alimentare nella filiera del polline
2018-01-01 D'Ascenzi, Carlo; Irene, Caracciolo; Marta, Agujari
Linea Guida per la gestione della rintracciabilità dei prodotti dell’alveare
2018-01-01 D'Ascenzi, Carlo; Cabbri, Riccardo; Ferrai, Carlo; Formato, Giovanni; Guido, Giovanni; Milazzo, Jacopo; Mosca, Michela; Prestini, Giovanni; Settecasi, Daniela
Sensitivity of entomopathogenic fungi and bacteria to plants secondary metabolites, for an alternative control of Rhipicephalus (Boophilus) microplus in cattle
2018-01-01 Nardoni, Simona; Ebani, Valentina V.; D'Ascenzi, Carlo; Pistelli, Luisa; Mancianti, Francesca
Toxic metal levels in cocoa powder and chocolate by ICP-MS method after microwave-assisted digestion
2018-01-01 Lo Dico, Gianluigi Maria; Galvano, Fabio; Dugo, Giacomo; D'Ascenzi, Carlo; Macaluso, Andrea; Vella, Antonio; Giangrosso, Giuseppe; Cammilleri, Gaetano; Ferrantelli, Vincenzo
Coniugare tradizione, innovazione e sicurezza alimentare nei prodotti di salumeria tipici della toscana: contributo alla definizione del modello di produzione di un Salame Toscano a ridotto contenuto di sale e di grasso
2017-01-01 D’Ascenzi, Carlo; Agujari, Marta; Caliari, Sabrina; Caracciolo, Irene; Fischetti, Roberto; Milioni, Carla; Scarselli, Ilaria; Senese, Matteo
Encephalitozoon cuniculi in rabbits: Serological screening and histopathological findings
2017-01-01 Maestrini, Giovanni; Ricci, Emanuele; Cantile, Carlo; Mannella, Riccardo; Mancianti, Francesca; Paci, Gisella; D'Ascenzi, Carlo; Perrucci, Stefania
La sicurezza alimentare del polline
2017-01-01 D'Ascenzi, Carlo
Legislazione alimentare ed autorità sanitaria competente
2017-01-01 Linguanti, Saverio; Baggiani, Angelo; Staiano, Vincenzo; D'Ascenzi, Carlo
Preliminary investigation of reuse of ricotta-cheese whey (scotta) as substrate for the growth of Rhodotorula glutinis intended for the production of carotenoids
2017-01-01 Ribeiro, Josè Evangelista; Martini, Mina; Andreucci, Andrea; Altomonte, Iolanda; D'Ascenzi, Carlo; MARZONI FECIA DI COSSATO, Margherita; Nardoni, Simona; Papini, ROBERTO AMERIGO; Perrucci, Stefania; Salari, Federica; Sant’Ana, Amanda Marilia da Silva; Sorce, Carlo; Mancianti, Francesca
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Analysis of the original notifications in the Tuscany region “Rapid Alert System for Food and Feed” in the seven-year period 2015-2021 | 1-gen-2024 | Giusti, A.; Galgani, M.; Barontini, F.; Balocchini, E.; D'Ascenzi, C.; Armani, A. | |
Sistema di allerta rapido per alimenti e mangimi (SARAM) della Regione Toscana: analisi delle notifiche registrate nel periodo 2015-2021. | 1-gen-2023 | Giusti, A.; Galgani, M.; Barontini, F.; Balocchini, E.; D’Ascenzi, C.; Armani, A. | |
Training in Honey Bee Veterinary Medicine in Italy: An Observational Study and Practical Proposals to Face Professional Challenges | 1-gen-2023 | D'Ascenzi, C; Power, K; Maiolino, P; Mortarino, M | |
CHAPTER 20 Added value of honeybee products through post-harvest traceability | 1-gen-2021 | D’Ascenzi, C.; Pietropaoli, M. | |
CHAPTER 9 Production lines | 1-gen-2021 | Abalaru Dostetan, C.; Dall’Olio, R.; D’Ascenzi, C.; Donato, A.; Fenucci, S.; Gregorc, A.; Kilpinen, O.; Kormendy-Racz, J.; Maroni Ponti, A.; Mateescu, C.; Palmieri, C.; Pasini, B.; Pietropaoli, M.; Presutti, L.; Quaglia, G.; Ricci, M.; Varadi, A.; Vejsnæs, F. | |
Api e Ambiente - Manuale operativo | 1-gen-2020 | Formato, Giovanni; D'Ascenzi, Carlo; Mosca, Michela; Bava, Roberto; Valentini, Luigi | |
A multi-approach study of the performance of dairy donkey during lactation: preliminary results | 1-gen-2019 | Salari, Federica; Ciampolini, Roberta; Mariti, Chiara; Millanta, Francesca; Altomonte, Iolanda; Licitra, Rosario; Auzino, Barbara; D'Ascenzi, Carlo; Bibbiani, Carlo; Giuliotti, Lorella; Papini, ROBERTO AMERIGO; Martini, Mina | |
Chemical hazards in honey | 1-gen-2019 | D’Ascenzi, Carlo; Formato, Giovanni; Martin, Peter | |
Good farming practices in apiculture | 1-gen-2019 | Rivera-Gomis, J.; Bubnic, J.; Ribarits, A.; Moosbeckhofer, R.; Alber, O.; Kozmus, P.; Jannoni-Sebastianini, R.; Haefeker, W.; Köglberger, H.; Smodis Skerl, M. I.; Tiozzo, B.; Pietropaoli, M.; Lubroth, J.; Raizman, E.; Lietaer, C.; Zilli, R.; Eggenhoeffner, R.; Higes, M.; Muz, M. N.; D’Ascenzi, C.; Riviere, M. P.; Gregorc, A.; Cazier, J.; Hassler, E.; Wilkes &, J.; Formato, G. | |
Activity of Salvia dolomitica and Salvia somalensis Essential Oils against Bacteria, Molds and Yeasts | 1-gen-2018 | Ebani, Valentina Virginia; Nardoni, Simona; Bertelloni, Fabrizio; Giovanelli, Silvia; Ruffoni, Barbara; D'Ascenzi, Carlo; Pistelli, Luisa; Mancianti, Francesca | |
Activity of selected essential oils on spoiling fungi cultured from Marzolino cheese | 1-gen-2018 | Nardoni, Simona; D'Ascenzi, Carlo; Caracciolo, Irene; Mannaioni, Gaia; Papini, Roberto; Pistelli, Luisa; Najar, Basma; Mancianti, Francesca | |
La gestione della sicurezza alimentare nella filiera del polline | 1-gen-2018 | D'Ascenzi, Carlo; Irene, Caracciolo; Marta, Agujari | |
Linea Guida per la gestione della rintracciabilità dei prodotti dell’alveare | 1-gen-2018 | D'Ascenzi, Carlo; Cabbri, Riccardo; Ferrai, Carlo; Formato, Giovanni; Guido, Giovanni; Milazzo, Jacopo; Mosca, Michela; Prestini, Giovanni; Settecasi, Daniela | |
Sensitivity of entomopathogenic fungi and bacteria to plants secondary metabolites, for an alternative control of Rhipicephalus (Boophilus) microplus in cattle | 1-gen-2018 | Nardoni, Simona; Ebani, Valentina V.; D'Ascenzi, Carlo; Pistelli, Luisa; Mancianti, Francesca | |
Toxic metal levels in cocoa powder and chocolate by ICP-MS method after microwave-assisted digestion | 1-gen-2018 | Lo Dico, Gianluigi Maria; Galvano, Fabio; Dugo, Giacomo; D'Ascenzi, Carlo; Macaluso, Andrea; Vella, Antonio; Giangrosso, Giuseppe; Cammilleri, Gaetano; Ferrantelli, Vincenzo | |
Coniugare tradizione, innovazione e sicurezza alimentare nei prodotti di salumeria tipici della toscana: contributo alla definizione del modello di produzione di un Salame Toscano a ridotto contenuto di sale e di grasso | 1-gen-2017 | D’Ascenzi, Carlo; Agujari, Marta; Caliari, Sabrina; Caracciolo, Irene; Fischetti, Roberto; Milioni, Carla; Scarselli, Ilaria; Senese, Matteo | |
Encephalitozoon cuniculi in rabbits: Serological screening and histopathological findings | 1-gen-2017 | Maestrini, Giovanni; Ricci, Emanuele; Cantile, Carlo; Mannella, Riccardo; Mancianti, Francesca; Paci, Gisella; D'Ascenzi, Carlo; Perrucci, Stefania | |
La sicurezza alimentare del polline | 1-gen-2017 | D'Ascenzi, Carlo | |
Legislazione alimentare ed autorità sanitaria competente | 1-gen-2017 | Linguanti, Saverio; Baggiani, Angelo; Staiano, Vincenzo; D'Ascenzi, Carlo | |
Preliminary investigation of reuse of ricotta-cheese whey (scotta) as substrate for the growth of Rhodotorula glutinis intended for the production of carotenoids | 1-gen-2017 | Ribeiro, Josè Evangelista; Martini, Mina; Andreucci, Andrea; Altomonte, Iolanda; D'Ascenzi, Carlo; MARZONI FECIA DI COSSATO, Margherita; Nardoni, Simona; Papini, ROBERTO AMERIGO; Perrucci, Stefania; Salari, Federica; Sant’Ana, Amanda Marilia da Silva; Sorce, Carlo; Mancianti, Francesca |