TOFFANIN, ANNITA Statistiche
TOFFANIN, ANNITA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE AGRARIE, ALIMENTARI E AGRO-AMBIENTALI
Auxin-Producing Bacteria Used as Microbial Biostimulants Improve the Growth of Tomato (Solanum lycopersicum L.) Seedlings in Hydroponic Systems
2024-01-01 Pappalettere, Livia; Bartolini, Susanna; Toffanin, Annita
Enhancement of Tomato Seed Germination and Growth Parameters through Seed Priming with Auxin-Producing Plant Growth Promoting Bacteria Strains
2024-01-01 Pappalettere, Livia; Bartolini, Susanna; Toffanin, Annita
Azospirillum baldaniorum Sp245 Induces Anatomical Changes in Cuttings of Olive (Olea europaea L., cultivar Leccino): Preliminary Results
2023-01-01 Bartolini, Susanna; Pappalettere, Livia; Toffanin, Annita
Il codice sensoriale Agresto
2023-01-01 Ferroni, Giuseppe; Pozzo, Luisa; Sanmartin, Chiara; Toffanin, Annita; Venturi, Francesca
Assessing the effect of Azospirillum baldaniorum Sp245 on rooting ability of olive cuttings (Olea europaea L., cultivar Santa Caterina)
2022-01-01 Bartolini, Susanna; Pappalettere, Livia; Toffanin, Annita
Biological and Agronomic Traits of the Main Halophytes Widespread in the Mediterranean Region as Potential New Vegetable Crops
2022-01-01 Lombardi, Tiziana; Bertacchi, Andrea; Pistelli, Laura; Pardossi, Alberto; Pecchia, Susanna; Toffanin, Annita; Sanmartin, Chiara
Impact of Two Commercial S. cerevisiae Strains on the Aroma Profiles of Different Regional Musts
2022-01-01 Patrignani, Francesca; Siesto, Gabriella; Gottardi, Davide; Vigentini, Ileana; Toffanin, Annita; Englezos, Vasileios; Bevilacqua, Antonio; Blaiotta, Giuseppe; Grieco, Francesco; Lanciotti, Rosalba; Speranza, Barbara; Romano, Patrizia
Investigation by High-Throughput Sequencing Methods of Microbiota Dynamics in Spontaneous Fermentation of Abruzzo (South Italy) Wines
2022-01-01 Guzzon, Raffaele; Franciosi, Elena; Toffanin, Annita
Microrganismi e composti bioattivi nel vino
2022-01-01 Toffanin, Annita; Granchi, Lisa
Validation of a Standard Protocol to Assess the Fermentative and Chemical Properties of Saccharomyces cerevisiae Wine Strains
2022-01-01 Romano, P.; Siesto, G.; Capece, A.; Pietrafesa, R.; Lanciotti, R.; Patrignani, F.; Granchi, L.; Galli, V.; Bevilacqua, A.; Campaniello, D.; Spano, G.; Caridi, A.; Poiana, M.; Foschino, R.; Vigentini, I.; Blaiotta, G.; Corich, V.; Giacomini, A.; Cardinali, G.; Corte, L.; Toffanin, A.; Agnolucci, M.; Comitini, F.; Ciani, M.; Mannazzu, I.; Budroni, M.; Englezos, V.; Rantsiou, K.; Iacumin, L.; Comi, G.; Capozzi, V.; Grieco, F.; Tufariello, M.
Azospirillum baldaniorum Sp245 Induces Physiological Responses to Alleviate the Adverse Effects of Drought Stress in Purple Basil
2021-01-01 Mariotti, L.; Scartazza, A.; Curadi, M.; Picciarelli, P.; Toffanin, A.
Azospirillum brasilense Sp245 migliora il radicamento in un'antica varietà di olive da tavola (Olea europaea L., cv Santa Caterina)
2021-01-01 Toffanin, A.; Caruso, G.; Bartolini, S.
Macerazione carbonica nel vino e biodiversità microbica, quale relazione?
2021-01-01 Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A.
Autochthonous woody species suitable for bioengineering in mountainous areas of Central Italy
2020-01-01 Bazzichi, Nicola; Toffanin, Annita; Panelli, Francesca; Cinelli, Fabrizio
GMV-XII
2020-01-01 Toffanin, Annita
GMV-XX
2020-01-01 Toffanin, Annita
In ricordo di Giancarlo Scalabrelli
2020-01-01 Toffanin, Annita
EFFETTO DEL TRATTAMENTO FISICO SUL MICROBIOTA VINARIO IN AZIENDA BIODINAMICA
2019-01-01 Guzzon, Raffaele; Roman, Toìmas; Franciosi, Elena; Labagnara, Tilde; Toffanin, Annita
Impiego di lieviti aziendali in aziende biologiche e biodinamiche
2019-01-01 Toffanin, Annita
LA SOPRAVVIVENZA DI GIOVANI PIANTE DI VITIS VINIFERA L. AUMENTA IN SEGUITO A TRATTAMENTI A BASE DI AZOSPIRILLUM BRASILENSE SP245
2019-01-01 Toffanin, Annita; Pietro Carrozza, Gian; Scalabrelli, Giancarlo; Bartolini, Susanna
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Auxin-Producing Bacteria Used as Microbial Biostimulants Improve the Growth of Tomato (Solanum lycopersicum L.) Seedlings in Hydroponic Systems | 1-gen-2024 | Pappalettere, Livia; Bartolini, Susanna; Toffanin, Annita | |
Enhancement of Tomato Seed Germination and Growth Parameters through Seed Priming with Auxin-Producing Plant Growth Promoting Bacteria Strains | 1-gen-2024 | Pappalettere, Livia; Bartolini, Susanna; Toffanin, Annita | |
Azospirillum baldaniorum Sp245 Induces Anatomical Changes in Cuttings of Olive (Olea europaea L., cultivar Leccino): Preliminary Results | 1-gen-2023 | Bartolini, Susanna; Pappalettere, Livia; Toffanin, Annita | |
Il codice sensoriale Agresto | 1-gen-2023 | Ferroni, Giuseppe; Pozzo, Luisa; Sanmartin, Chiara; Toffanin, Annita; Venturi, Francesca | |
Assessing the effect of Azospirillum baldaniorum Sp245 on rooting ability of olive cuttings (Olea europaea L., cultivar Santa Caterina) | 1-gen-2022 | Bartolini, Susanna; Pappalettere, Livia; Toffanin, Annita | |
Biological and Agronomic Traits of the Main Halophytes Widespread in the Mediterranean Region as Potential New Vegetable Crops | 1-gen-2022 | Lombardi, Tiziana; Bertacchi, Andrea; Pistelli, Laura; Pardossi, Alberto; Pecchia, Susanna; Toffanin, Annita; Sanmartin, Chiara | |
Impact of Two Commercial S. cerevisiae Strains on the Aroma Profiles of Different Regional Musts | 1-gen-2022 | Patrignani, Francesca; Siesto, Gabriella; Gottardi, Davide; Vigentini, Ileana; Toffanin, Annita; Englezos, Vasileios; Bevilacqua, Antonio; Blaiotta, Giuseppe; Grieco, Francesco; Lanciotti, Rosalba; Speranza, Barbara; Romano, Patrizia | |
Investigation by High-Throughput Sequencing Methods of Microbiota Dynamics in Spontaneous Fermentation of Abruzzo (South Italy) Wines | 1-gen-2022 | Guzzon, Raffaele; Franciosi, Elena; Toffanin, Annita | |
Microrganismi e composti bioattivi nel vino | 1-gen-2022 | Toffanin, Annita; Granchi, Lisa | |
Validation of a Standard Protocol to Assess the Fermentative and Chemical Properties of Saccharomyces cerevisiae Wine Strains | 1-gen-2022 | Romano, P.; Siesto, G.; Capece, A.; Pietrafesa, R.; Lanciotti, R.; Patrignani, F.; Granchi, L.; Galli, V.; Bevilacqua, A.; Campaniello, D.; Spano, G.; Caridi, A.; Poiana, M.; Foschino, R.; Vigentini, I.; Blaiotta, G.; Corich, V.; Giacomini, A.; Cardinali, G.; Corte, L.; Toffanin, A.; Agnolucci, M.; Comitini, F.; Ciani, M.; Mannazzu, I.; Budroni, M.; Englezos, V.; Rantsiou, K.; Iacumin, L.; Comi, G.; Capozzi, V.; Grieco, F.; Tufariello, M. | |
Azospirillum baldaniorum Sp245 Induces Physiological Responses to Alleviate the Adverse Effects of Drought Stress in Purple Basil | 1-gen-2021 | Mariotti, L.; Scartazza, A.; Curadi, M.; Picciarelli, P.; Toffanin, A. | |
Azospirillum brasilense Sp245 migliora il radicamento in un'antica varietà di olive da tavola (Olea europaea L., cv Santa Caterina) | 1-gen-2021 | Toffanin, A.; Caruso, G.; Bartolini, S. | |
Macerazione carbonica nel vino e biodiversità microbica, quale relazione? | 1-gen-2021 | Guzzon, R.; Malacarne, M.; Larcher, R.; Franciosi, E.; Toffanin, A. | |
Autochthonous woody species suitable for bioengineering in mountainous areas of Central Italy | 1-gen-2020 | Bazzichi, Nicola; Toffanin, Annita; Panelli, Francesca; Cinelli, Fabrizio | |
GMV-XII | 1-gen-2020 | Toffanin, Annita | |
GMV-XX | 1-gen-2020 | Toffanin, Annita | |
In ricordo di Giancarlo Scalabrelli | 1-gen-2020 | Toffanin, Annita | |
EFFETTO DEL TRATTAMENTO FISICO SUL MICROBIOTA VINARIO IN AZIENDA BIODINAMICA | 1-gen-2019 | Guzzon, Raffaele; Roman, Toìmas; Franciosi, Elena; Labagnara, Tilde; Toffanin, Annita | |
Impiego di lieviti aziendali in aziende biologiche e biodinamiche | 1-gen-2019 | Toffanin, Annita | |
LA SOPRAVVIVENZA DI GIOVANI PIANTE DI VITIS VINIFERA L. AUMENTA IN SEGUITO A TRATTAMENTI A BASE DI AZOSPIRILLUM BRASILENSE SP245 | 1-gen-2019 | Toffanin, Annita; Pietro Carrozza, Gian; Scalabrelli, Giancarlo; Bartolini, Susanna |