NUVOLONI, ROBERTA Statistiche
NUVOLONI, ROBERTA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE VETERINARIE
Allestimento di uno starter autoctono per la produzione del Pecorino della Lunigiana
2004-01-01 Innocenti, E.; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Giraffa, G.; Rindi, Salvo; Cerri, Domenico
Allestimento e impiego di uno starter autoctono nella produzione di un Pecorino a latte crudo della provincia di Siena.,
2011-01-01 Turchi, Barbara; Faedda, L; Fratini, Filippo; Bertelloni, Fabrizio; Nuvoloni, Roberta; Cerri, Domenico
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms
2018-01-01 Scarano, C.; Piras, F.; Virdis, S.; Ziino, G.; Nuvoloni, R.; Dalmasso, A.; De Santis, E. P. L.; Spanu, C.
Antibiotico-resistenza in batteri lattici ed enterococchi isolati da formaggi artigianali: indagine preliminare.
2010-01-01 Faedda, L.; Fratini, Filippo; Nuvoloni, Roberta; Turchi, Barbara; Bertelloni, Fabrizio; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Cerri, Domenico
Antimicrobial activity of fifteen Italian honeys against Paenibacillus larvae ATCC 9545
2017-01-01 Sagona, S.; Turchi, B.; Fratini, F.; Giusti, M.; Torracca, B.; Biondi, C.; Nuvoloni, R.; Cerri, D.; Felicioli, A.
Antimicrobial activity of four essential oils against pigmenting Pseudomonas fluorescens and biofilm-producing Staphylococcus aureus of dairy origin
2017-01-01 Pedonese, Francesca; Fratini, Filippo; Pistelli, Luisa; Porta, FEDERICA MARIA; Di Ciccio, Pierluigi; Fischetti, Roberto; Turchi, Barbara; Nuvoloni, Roberta
Antimicrobial and anti-biofilm activity of manuka essential oil against Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus of food origin
2022-01-01 Pedonese, F.; Longo, E.; Torracca, B.; Najar, B.; Fratini, F.; Nuvoloni, R.
Antimicrobial resistance genotypes and phenotypes of Campylobacter jejuni isolated in Italy from humans, birds from wild and urban habitats, and poultry
2019-01-01 Marotta, F.; Garofolo, G.; Di Marcantonio, L.; Di Serafino, G.; Neri, D.; Romantini, R.; Sacchini, L.; Alessiani, A.; Di Donato, G.; Nuvoloni, R.; Janowicz, A.; Di Giannatale, E.
Attitudini e difficoltà espresse dalle piccolissime aziende alimentari in materia di autocontrollo
2006-01-01 D'Ascenzi, Carlo; LUPORINI G., N; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, S.
Attività esterasica di enterococchi isolati da formaggi pecorini tradizionali
2005-01-01 Pedonese, Francesca; Innocenti, Elena; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Rindi, S; Cerri, Domenico
Azione di alcuni disinfettanti nei confronti di Listeria monocytogenes.
1998-01-01 Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Rindi, S.
Bee-pollen retailed in Tuscany (Italy): Labelling, palynological, microbiological, and mycotoxicological profile
2021-01-01 Nuvoloni, R.; Meucci, V.; Turchi, B.; Sagona, S.; Fratini, F.; Felicioli, A.; Cerri, D.; Pedonese, F.
Biofilm formation and its relationship with the molecular characteristics of food-related methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)
2017-01-01 Vergara, Alberto; Normanno, Giovanni; Di Ciccio, Pierluigi; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; Parisi, Antonio; Santagada, Gianfranco; Colagiorgi, Angelo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
BIOGENIC AMINE CONTENT IN “PECORINO DEL PARCO DI MIGLIARINO - SAN ROSSORE”
2011-01-01 F., Forzale; Giorgi, Mario; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; S., Rindi
Biogenic amines content in Tuscan traditional products of animal origin
2011-01-01 F., Forzale; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; D'Ascenzi, Carlo; Giorgi, Mario
Biogenic Amines Content of Four Types of “Pecorino” Cheese Manufactured in Tuscany
2015-01-01 Torracca, B.; Nuvoloni, Roberta; Ducci, Michele; Bacci, C.; Pedonese, Francesca
Caciotta della Garfagnana cheese: selection and evaluation of autochthonous mesophilic lactic acid bacteria as starter cultures
2011-01-01 Turchi, Barbara; Nuvoloni, Roberta; Fratini, Filippo; Pedonese, Francesca; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Cerri, Domenico
Caratterizzazione del Salame Toscano ai fini della valutazione del rischio biologico
2005-01-01 D'Ascenzi, Carlo; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, Salvo
Caratterizzazione della salsiccia fresca ai fini del controllo ispettivo. Nota 1: indicatori fisico-chimici
1999-01-01 D'Ascenzi, Carlo; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, Salvo
CARATTERIZZAZIONE DELLA SALSICCIA FRESCA AI FINI DEL CONTROLLO ISPETTIVO. NOTA 2: ASPETTI MICROBIOLOGICI
1999-01-01 Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Pedonese, Francesca; Cerri, Domenico; Rindi, Salvo
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Allestimento di uno starter autoctono per la produzione del Pecorino della Lunigiana | 1-gen-2004 | Innocenti, E.; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Giraffa, G.; Rindi, Salvo; Cerri, Domenico | |
Allestimento e impiego di uno starter autoctono nella produzione di un Pecorino a latte crudo della provincia di Siena., | 1-gen-2011 | Turchi, Barbara; Faedda, L; Fratini, Filippo; Bertelloni, Fabrizio; Nuvoloni, Roberta; Cerri, Domenico | |
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms | 1-gen-2018 | Scarano, C.; Piras, F.; Virdis, S.; Ziino, G.; Nuvoloni, R.; Dalmasso, A.; De Santis, E. P. L.; Spanu, C. | |
Antibiotico-resistenza in batteri lattici ed enterococchi isolati da formaggi artigianali: indagine preliminare. | 1-gen-2010 | Faedda, L.; Fratini, Filippo; Nuvoloni, Roberta; Turchi, Barbara; Bertelloni, Fabrizio; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Cerri, Domenico | |
Antimicrobial activity of fifteen Italian honeys against Paenibacillus larvae ATCC 9545 | 1-gen-2017 | Sagona, S.; Turchi, B.; Fratini, F.; Giusti, M.; Torracca, B.; Biondi, C.; Nuvoloni, R.; Cerri, D.; Felicioli, A. | |
Antimicrobial activity of four essential oils against pigmenting Pseudomonas fluorescens and biofilm-producing Staphylococcus aureus of dairy origin | 1-gen-2017 | Pedonese, Francesca; Fratini, Filippo; Pistelli, Luisa; Porta, FEDERICA MARIA; Di Ciccio, Pierluigi; Fischetti, Roberto; Turchi, Barbara; Nuvoloni, Roberta | |
Antimicrobial and anti-biofilm activity of manuka essential oil against Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus of food origin | 1-gen-2022 | Pedonese, F.; Longo, E.; Torracca, B.; Najar, B.; Fratini, F.; Nuvoloni, R. | |
Antimicrobial resistance genotypes and phenotypes of Campylobacter jejuni isolated in Italy from humans, birds from wild and urban habitats, and poultry | 1-gen-2019 | Marotta, F.; Garofolo, G.; Di Marcantonio, L.; Di Serafino, G.; Neri, D.; Romantini, R.; Sacchini, L.; Alessiani, A.; Di Donato, G.; Nuvoloni, R.; Janowicz, A.; Di Giannatale, E. | |
Attitudini e difficoltà espresse dalle piccolissime aziende alimentari in materia di autocontrollo | 1-gen-2006 | D'Ascenzi, Carlo; LUPORINI G., N; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, S. | |
Attività esterasica di enterococchi isolati da formaggi pecorini tradizionali | 1-gen-2005 | Pedonese, Francesca; Innocenti, Elena; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Rindi, S; Cerri, Domenico | |
Azione di alcuni disinfettanti nei confronti di Listeria monocytogenes. | 1-gen-1998 | Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Rindi, S. | |
Bee-pollen retailed in Tuscany (Italy): Labelling, palynological, microbiological, and mycotoxicological profile | 1-gen-2021 | Nuvoloni, R.; Meucci, V.; Turchi, B.; Sagona, S.; Fratini, F.; Felicioli, A.; Cerri, D.; Pedonese, F. | |
Biofilm formation and its relationship with the molecular characteristics of food-related methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) | 1-gen-2017 | Vergara, Alberto; Normanno, Giovanni; Di Ciccio, Pierluigi; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; Parisi, Antonio; Santagada, Gianfranco; Colagiorgi, Angelo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana | |
BIOGENIC AMINE CONTENT IN “PECORINO DEL PARCO DI MIGLIARINO - SAN ROSSORE” | 1-gen-2011 | F., Forzale; Giorgi, Mario; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; S., Rindi | |
Biogenic amines content in Tuscan traditional products of animal origin | 1-gen-2011 | F., Forzale; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; D'Ascenzi, Carlo; Giorgi, Mario | |
Biogenic Amines Content of Four Types of “Pecorino” Cheese Manufactured in Tuscany | 1-gen-2015 | Torracca, B.; Nuvoloni, Roberta; Ducci, Michele; Bacci, C.; Pedonese, Francesca | |
Caciotta della Garfagnana cheese: selection and evaluation of autochthonous mesophilic lactic acid bacteria as starter cultures | 1-gen-2011 | Turchi, Barbara; Nuvoloni, Roberta; Fratini, Filippo; Pedonese, Francesca; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Cerri, Domenico | |
Caratterizzazione del Salame Toscano ai fini della valutazione del rischio biologico | 1-gen-2005 | D'Ascenzi, Carlo; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, Salvo | |
Caratterizzazione della salsiccia fresca ai fini del controllo ispettivo. Nota 1: indicatori fisico-chimici | 1-gen-1999 | D'Ascenzi, Carlo; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, Salvo | |
CARATTERIZZAZIONE DELLA SALSICCIA FRESCA AI FINI DEL CONTROLLO ISPETTIVO. NOTA 2: ASPETTI MICROBIOLOGICI | 1-gen-1999 | Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Pedonese, Francesca; Cerri, Domenico; Rindi, Salvo |