NUVOLONI, ROBERTA Statistiche

NUVOLONI, ROBERTA  

DIPARTIMENTO DI SCIENZE VETERINARIE  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 152 (tempo di esecuzione: 0.033 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
L'accertamento dei caratteri di freschezza dei prodotti ittici tramite valutazione organolettica 1-gen-2007 Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Forzale, F.; D'Ascenzi, Carlo; Rindi, Salvo
Allestimento di uno starter autoctono per la produzione del Pecorino della Lunigiana 1-gen-2004 Innocenti, E.; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Giraffa, G.; Rindi, Salvo; Cerri, Domenico
Allestimento e impiego di uno starter autoctono nella produzione di un Pecorino a latte crudo della provincia di Siena., 1-gen-2011 Turchi, Barbara; Faedda, L; Fratini, Filippo; Bertelloni, Fabrizio; Nuvoloni, Roberta; Cerri, Domenico
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms 1-gen-2018 Scarano, C.; Piras, F.; Virdis, S.; Ziino, G.; Nuvoloni, R.; Dalmasso, A.; De Santis, E. P. L.; Spanu, C.
Antibiotico-resistenza in batteri lattici ed enterococchi isolati da formaggi artigianali: indagine preliminare. 1-gen-2010 Faedda, L.; Fratini, Filippo; Nuvoloni, Roberta; Turchi, Barbara; Bertelloni, Fabrizio; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Cerri, Domenico
Antimicrobial activity of fifteen Italian honeys against Paenibacillus larvae ATCC 9545 1-gen-2017 Sagona, S.; Turchi, B.; Fratini, F.; Giusti, M.; Torracca, B.; Biondi, C.; Nuvoloni, R.; Cerri, D.; Felicioli, A.
Antimicrobial activity of four essential oils against pigmenting Pseudomonas fluorescens and biofilm-producing Staphylococcus aureus of dairy origin 1-gen-2017 Pedonese, Francesca; Fratini, Filippo; Pistelli, Luisa; Porta, FEDERICA MARIA; Di Ciccio, Pierluigi; Fischetti, Roberto; Turchi, Barbara; Nuvoloni, Roberta
Antimicrobial and anti-biofilm activity of manuka essential oil against Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus of food origin 1-gen-2022 Pedonese, F.; Longo, E.; Torracca, B.; Najar, B.; Fratini, F.; Nuvoloni, R.
Antimicrobial resistance genotypes and phenotypes of Campylobacter jejuni isolated in Italy from humans, birds from wild and urban habitats, and poultry 1-gen-2019 Marotta, F.; Garofolo, G.; Di Marcantonio, L.; Di Serafino, G.; Neri, D.; Romantini, R.; Sacchini, L.; Alessiani, A.; Di Donato, G.; Nuvoloni, R.; Janowicz, A.; Di Giannatale, E.
Attitudini e difficoltà espresse dalle piccolissime aziende alimentari in materia di autocontrollo 1-gen-2006 D'Ascenzi, Carlo; LUPORINI G., N; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, S.
Attività esterasica di enterococchi isolati da formaggi pecorini tradizionali 1-gen-2005 Pedonese, Francesca; Innocenti, Elena; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; Rindi, S; Cerri, Domenico
Azione di alcuni disinfettanti nei confronti di Listeria monocytogenes. 1-gen-1998 Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Rindi, S.
Le basi tecnologiche della trasformazione 1-gen-2005 Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta
Bee-pollen retailed in Tuscany (Italy): Labelling, palynological, microbiological, and mycotoxicological profile 1-gen-2021 Nuvoloni, R.; Meucci, V.; Turchi, B.; Sagona, S.; Fratini, F.; Felicioli, A.; Cerri, D.; Pedonese, F.
Biofilm formation and its relationship with the molecular characteristics of food-related methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) 1-gen-2017 Vergara, Alberto; Normanno, Giovanni; Di Ciccio, Pierluigi; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; Parisi, Antonio; Santagada, Gianfranco; Colagiorgi, Angelo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
BIOGENIC AMINE CONTENT IN “PECORINO DEL PARCO DI MIGLIARINO - SAN ROSSORE” 1-gen-2011 F., Forzale; Giorgi, Mario; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; D'Ascenzi, Carlo; S., Rindi
Biogenic amines content in Tuscan traditional products of animal origin 1-gen-2011 F., Forzale; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; D'Ascenzi, Carlo; Giorgi, Mario
Biogenic Amines Content of Four Types of “Pecorino” Cheese Manufactured in Tuscany 1-gen-2015 Torracca, B.; Nuvoloni, Roberta; Ducci, Michele; Bacci, C.; Pedonese, Francesca
Caciotta della Garfagnana cheese: selection and evaluation of autochthonous mesophilic lactic acid bacteria as starter cultures 1-gen-2011 Turchi, Barbara; Nuvoloni, Roberta; Fratini, Filippo; Pedonese, Francesca; Ebani, VALENTINA VIRGINIA; Cerri, Domenico
Caratterizzazione del Salame Toscano ai fini della valutazione del rischio biologico 1-gen-2005 D'Ascenzi, Carlo; Nuvoloni, Roberta; Pedonese, Francesca; Rindi, Salvo