NUVOLONI, ROBERTA
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 5.932
EU - Europa 4.444
AS - Asia 1.560
AF - Africa 140
SA - Sud America 31
OC - Oceania 16
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 6
Totale 12.129
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.727
IT - Italia 2.039
SE - Svezia 735
CN - Cina 664
BG - Bulgaria 401
DE - Germania 370
SG - Singapore 305
VN - Vietnam 201
CA - Canada 200
GB - Regno Unito 189
TR - Turchia 166
UA - Ucraina 149
FR - Francia 147
FI - Finlandia 129
CI - Costa d'Avorio 83
IN - India 71
HK - Hong Kong 65
CH - Svizzera 57
AT - Austria 48
RU - Federazione Russa 47
GR - Grecia 28
BE - Belgio 26
IR - Iran 26
SN - Senegal 26
AU - Australia 15
BR - Brasile 14
ES - Italia 14
RO - Romania 12
MY - Malesia 10
NL - Olanda 10
PL - Polonia 10
PH - Filippine 9
CZ - Repubblica Ceca 8
KR - Corea 7
PK - Pakistan 7
CO - Colombia 6
EG - Egitto 6
JP - Giappone 6
NG - Nigeria 6
DZ - Algeria 5
EC - Ecuador 5
IE - Irlanda 5
MX - Messico 5
RS - Serbia 5
AE - Emirati Arabi Uniti 4
ID - Indonesia 4
PT - Portogallo 4
TH - Thailandia 4
ZA - Sudafrica 4
CL - Cile 3
EU - Europa 3
ZW - Zimbabwe 3
A1 - Anonimo 2
BJ - Benin 2
EE - Estonia 2
HR - Croazia 2
HU - Ungheria 2
IL - Israele 2
KE - Kenya 2
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 2
PE - Perù 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
TW - Taiwan 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
AM - Armenia 1
CY - Cipro 1
DK - Danimarca 1
ET - Etiopia 1
GH - Ghana 1
IQ - Iraq 1
JO - Giordania 1
LU - Lussemburgo 1
MA - Marocco 1
NO - Norvegia 1
NZ - Nuova Zelanda 1
SA - Arabia Saudita 1
SR - Suriname 1
Totale 12.129
Città #
Chandler 759
Woodbridge 529
Fairfield 473
Serra 444
Ann Arbor 438
Sofia 400
Houston 397
Ashburn 273
Beijing 247
New York 226
Wilmington 217
Cambridge 200
Milan 194
Seattle 192
Jacksonville 182
Ottawa 181
Princeton 178
Lawrence 151
Florence 147
Izmir 147
Nanjing 137
Medford 135
Des Moines 111
Dong Ket 91
Abidjan 83
Dearborn 67
Singapore 66
Bremen 56
Rome 56
Redwood City 55
Bern 54
London 54
Vienna 47
Marseille 44
Boulder 43
Hong Kong 38
Nanchang 38
Pisa 35
San Diego 34
Kunming 30
Gallicano 28
Jüchen 28
Ogden 28
Dakar 26
Pune 24
Falls Church 23
Bologna 22
Central 22
Frankfurt am Main 22
Shenyang 21
Boardman 20
Hebei 20
Los Angeles 20
Brussels 19
Changsha 19
Grafing 19
Hangzhou 17
Hefei 16
Jiaxing 16
Lancaster 16
Naples 16
Norwalk 16
San Francisco 16
Tianjin 16
Pietrasanta 15
Monmouth Junction 14
Toronto 14
Modena 13
Genoa 12
Lucca 12
Phoenix 12
Xian 12
Livorno 11
Piombino 11
Washington 11
Auburn Hills 10
Abbiategrasso 9
Guangzhou 9
Nürnberg 9
Pontedera 9
Sassari 9
Fars 8
Napoli 8
Turin 8
Bari 7
Negrar 7
Padova 7
Ponte Buggianese 7
San Remo 7
Shanghai 7
Vicopisano 7
Alessandria 6
Bergamo 6
Catania 6
Indiana 6
Kocaeli 6
Lanzhou 6
Pavullo Nel Frignano 6
Perugia 6
Torino 6
Totale 8.058
Nome #
Prevalence, phenotypic and genetic diversity of Campylobacter in poultry fresh meat and poultry products on retail sale in Tuscany (Italy) 258
Rutin and quercetin content in the forage of common buckwheat as affected by maturity and conservation method 186
Experimental infection in dog with Borrelia burgdorferi 174
Effetto di propoli prodotta in Toscana sullo sviluppo di Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus e Bacillus cereus in latte e ricotta 170
Fatty acid and microbiological profile of the meat (longissimus dorsi muscle) of wild boar (Sus scropha scropha) hunted in Tuscany 168
Preliminary evaluation of probiotic potential of Lactobacillus plantarum strains isolated from italian food products 151
Qualitative improvement of rabbit burgers using zingiber officinale roscoe powder 151
Lactobacillus plantarum and Streptococcus thermophilus as starter cultures for a donkey milk fermented beverage 149
Caciotta della Garfagnana cheese: selection and evaluation of autochthonous mesophilic lactic acid bacteria as starter cultures 148
Antimicrobial activity of fifteen Italian honeys against Paenibacillus larvae ATCC 9545 148
Serological, culture and molecular survey of Mycobacterium avium paratuberculosis in a goat flock in Tuscany 147
Improving pork burgers quality using Zingiber officinale Roscoe powder (ginger) 146
Water activity of fresh bee pollen and mixtures of bee pollen-honey of different botanical origin 144
Infezione sperimentale nel cane con Chlamydia psittaci 141
Occurrence of Clostridium spp. in ewe’s milk: enumeration and identification of isolates 141
EFFETTO DELL’ADDIZIONE DI POLLINE D’API BIOLOGICO ESSICCATO SULLO SVILUPPO DI MICRORGANISMI PATOGENI IN LATTE 139
Detection of Mycobacterium avium subsp paratuberculosis in a sheep flock in Tuscany 136
Pathotypes and Antimicrobial Susceptibility of Escherichia Coli Isolated from Wild Boar (Sus scrofa) in Tuscany 133
Effect of milk pasteurisation and of ripening in a cave on biogenic amine content and sensory properties of a pecorino cheese 132
BIOGENIC AMINE CONTENT IN “PECORINO DEL PARCO DI MIGLIARINO - SAN ROSSORE” 127
Antimicrobial activity of four essential oils against pigmenting Pseudomonas fluorescens and biofilm-producing Staphylococcus aureus of dairy origin 125
Staphylococcus aureus growth and enterotoxin production in Italian caciotta cheese 123
Occurrence of vancomycin-resistant enterococci in foods of animal origin purchased in Tuscany 122
Biofilm formation and its relationship with the molecular characteristics of food-related methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) 121
Effect of packaging and storage time on beef qualitative and microbial traits 119
null 118
Presenza di Borrelia burgdorferi in allevamenti ovini di alcune province della Toscana 117
Qualitative and quantitative evaluation of biogenic amines in vitro production by bacteria isolated from ewes' milk cheeses 114
Detection of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in cheeses from small ruminants in Tuscany 112
Caratterizzazione del Salame Toscano ai fini della valutazione del rischio biologico 108
Effects of different blanching treatments on microbiological profile and quality of the mealworm (Tenebrio molitor) 108
Factors Predicting the Intention of Eating an Insect-Based Product 108
L'accertamento dei caratteri di freschezza dei prodotti ittici tramite valutazione organolettica 107
Prevalence and quantification of thermophilic Campylobacter spp. in Italian retail poultry meat: Analysis of influencing factors 107
Occurrence and antimicrobial susceptibility of aeromonads from maricultured gilthead seabream (Sparus aurata) 107
Caratterizzazione della salsiccia fresca ai fini del controllo ispettivo. Nota 1: indicatori fisico-chimici 106
Azione di alcuni disinfettanti nei confronti di Listeria monocytogenes. 105
Caratterizzazione microbiologica di formaggio artigianale prodotto da latte crudo di pecore di razza massese 105
Attività esterasica di enterococchi isolati da formaggi pecorini tradizionali 101
Raw milk for sale in Pisa province: biosecurity of dairy farms and hygienic evaluation of milk 100
null 100
Effects of garlic powder and salt additions in rabbit meat burgers: Preliminary evaluation 100
Proteinase pattern of honeybee prepupae from healthy and American Foulbrood infected bees investigated by zymography 99
Antibiotic resistance of Aeromonas ssp. strains isolated from Sparus aurata reared in Italian mariculture farms 99
Seafood products notifications in the EU Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) database: Data analysis during the period 2011–2015 98
Leptospira interrogans serovar hardjo in the kidneys and genital tracts of naturally infected sheep. 95
Epididymitis by brucella ovis: experimental infection in virgin ram lambs 93
Biogenic amines content in Tuscan traditional products of animal origin 92
Microbiological quality of ethnic ready-to-eat foods sold in Tuscany: preliminary results 92
Gli animali da affezione quali serbatoi e vettori di agenti patogeni per l'uomo 91
Evoluzione di parametri microbiologici durante il periodo di conservabilità di ricotta industriale 90
CARATTERIZZAZIONE DELLA SALSICCIA FRESCA AI FINI DEL CONTROLLO ISPETTIVO. NOTA 2: ASPETTI MICROBIOLOGICI 90
Effects of garlic powder and salt additions on fatty acids profile, oxidative status, antioxidant potential and sensory properties of raw and cooked rabbit meat burgers 90
Caratterizzazione delle microflore autoctone del formaggio tradizionale ovino prodotto nel "Parco Regionale Migliarino, San Rossore, Massaciuccoli 89
Hygienic profile of halal meat retailed in Tuscany 89
Presenza di Salmonella sp. in uova destinate al consumo diretto. 88
Indagine sulla presenza di Borrelia burgdorferi in daini della Tenuta di San Rossore 88
Bee-pollen retailed in Tuscany (Italy): Labelling, palynological, microbiological, and mycotoxicological profile 88
null 87
Phenotypic and genetic diversity of wild Lactococcus lactis isolated from traditional pecorino cheeses of Tuscany 86
Microbiological and physico-chemical profile of traditional Salsiccia toscana during storage 86
Presenza e sviluppo di Aeromonas spp. in latte crudo erogato da distributori automatici in Toscana 85
Preliminary evaluation of glucose oxidase and its products in vitro antimicrobial activities on Paenibacillus larvae ATCC9545 vegetative form 85
Allestimento e impiego di uno starter autoctono nella produzione di un Pecorino a latte crudo della provincia di Siena., 84
L'ELISA indiretta nella diagnosi della brucellosi ovina 84
Presenza di Salmonella sp. in carcasse di pollo. 83
Enterobacter sakazakii: un patogeno emergente associato al consumo di latte formulato in polvere per la prima infanzia. 81
Leptospira interrogans in the genital tract of sheep. Research on ewes and rams experimentally infected with serovar hardjo (hardjobovis). 81
Caratterizzazione ispettiva di un lardo prodotto in Toscana. Nota 1: limiti critici di stabilizzazione ai fini della sicurezza sanitaria 81
EFFECT OF A PROTECTIVE CULTURE ON THE EVOLUTION OF MICROBIOLOGICAL AND PHYSICO-CHEMICAL PARAMETERS OF FRESH SAUSAGES STORED IN THERMAL ABUSE: PRELIMINARY DATA 81
Profilo fisico-chimico del Salame Toscano. Definizione del modello di riferimento per il controllo della sicurezza 79
Effect of an Italian propolis on the growth of Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus in milk and whey cheese 79
Vendita di döner kebab nell’area lucchese: risultati dell’attività di sorveglianza. 78
Caratterizzazione ispettiva di un lardo prodotto in Toscana. Nota II: Evoluzione microbiologica durante la produzione e il deposito 76
Antibiotico-resistenza in batteri lattici ed enterococchi isolati da formaggi artigianali: indagine preliminare. 75
Qualita' igienico-sanitaria e shelf-life di mitili (Mytilus galloprovincialis) sottoposti ad un metodo meccanico di pulizia rapida 75
Indagine sulla presenza di micobatteri in suini regolarmente macellati. 74
Le basi tecnologiche della trasformazione 73
Metodi di valutazione del rischio nei prodotti ittici 73
Evolution of biogenic amine content during ripening time in two types of dry sausages: can grain matrix play a role? 71
ELISA competitiva nella diagnosi della brucellosi ovina 70
Il ruolo della comunicazione nella sicurezza alimentare dei prodotti agricoli acquistati a km 0. 70
Allestimento di uno starter autoctono per la produzione del Pecorino della Lunigiana 70
Occurrence and antimicrobial susceptibility of aeromonads from maricultured gilthead seabream (Sparus aurata) 69
Numero di cellule somatiche in latte di pecore di razza Massese in relazione ad alcuni parametri. 68
Indagine sierologica sulla diffusione dell'infezione da Brucella ovis nella provincia di Bolzano. 67
Antimicrobial resistance genotypes and phenotypes of Campylobacter jejuni isolated in Italy from humans, birds from wild and urban habitats, and poultry 67
Indagine sieroepidemiologica sulla diffusione di Borrelia burgdorferi in cani della Toscana 66
Determinazione della sensibilità agli antimicrobici di enterococchi isolati da alimenti di origine animale 66
Diffusione di enterococchi vancomicina-resistenti in alimenti di origine animale commercializzati in Toscana 66
Isolamento di lieviti da latte di pecore di razza massese: dati preliminari 65
Distribution of Brucella field strains isolated from livestock, wildlife populations, and humans in Italy from 2007 to 2015 65
Indagini sierologiche e batteriologiche in greggi infette da Brucella ovis. 62
CONTROLLO ISPETTIVO DI CARNI AVICOLE SEPARATE MECCANICAMENTE: ANALISI DI ALCUNI PARAMETRI CHIMICI E MICROBIOLOGICI 61
Presenza di Salmonella in suini regolarmente macellati 60
Microbiological Profile of Conciato Romano, an Artisanal Cheese of Campania 59
Conversione al biologico di una produzione artigianale di salame toscano: effetti indotti sul profilo fisico-chimico 59
INVESTIGATION OF BIOFILM FORMATION AND ITS ASSOCIATION WITH BIOFILM ASSOCIATED FACTORS OF FOOD-RELATED METHICILLIN-RESISTANT STAPHYLOCOCCUS AUREUS STRAINS 59
Evaluation of some probyoticity prerequisites of mesophilic lactic acid bacteria from traditional ovine cheese, 58
Attitudini e difficoltà espresse dalle piccolissime aziende alimentari in materia di autocontrollo 56
Totale 10.033
Categoria #
all - tutte 32.199
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 32.199


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.812 269 165 103 105 138 194 179 137 174 110 202 36
2020/20211.338 80 22 75 84 114 65 89 102 196 174 89 248
2021/20221.860 51 140 39 130 367 235 19 93 94 42 75 575
2022/20232.442 295 302 160 266 206 313 42 171 405 25 218 39
2023/20241.539 170 133 206 72 175 276 100 69 40 46 72 180
2024/202542 42 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 12.483