D'ONOFRIO, CLAUDIO
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 13.499
EU - Europa 12.582
AS - Asia 2.762
SA - Sud America 266
AF - Africa 212
OC - Oceania 84
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 29
Totale 29.434
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 12.896
IT - Italia 7.698
CN - Cina 1.571
SE - Svezia 1.255
BG - Bulgaria 895
CA - Canada 570
DE - Germania 504
UA - Ucraina 466
FR - Francia 338
FI - Finlandia 329
TR - Turchia 329
VN - Vietnam 299
GB - Regno Unito 297
CH - Svizzera 256
SG - Singapore 254
HK - Hong Kong 120
CL - Cile 117
BR - Brasile 113
SN - Senegal 94
CI - Costa d'Avorio 86
IN - India 82
RU - Federazione Russa 78
AT - Austria 62
CZ - Repubblica Ceca 61
AU - Australia 54
BE - Belgio 54
GR - Grecia 53
ES - Italia 48
IR - Iran 33
MX - Messico 33
PL - Polonia 32
NZ - Nuova Zelanda 30
EU - Europa 29
RO - Romania 28
IE - Irlanda 22
KR - Corea 21
NL - Olanda 20
PT - Portogallo 17
AR - Argentina 13
IL - Israele 13
HR - Croazia 12
JP - Giappone 12
DK - Danimarca 11
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 8
ZA - Sudafrica 8
HU - Ungheria 7
RS - Serbia 7
EC - Ecuador 6
EG - Egitto 6
SI - Slovenia 6
VE - Venezuela 6
NG - Nigeria 5
PH - Filippine 5
PY - Paraguay 5
BA - Bosnia-Erzegovina 4
CO - Colombia 4
MA - Marocco 4
NO - Norvegia 4
PK - Pakistan 4
TN - Tunisia 4
MT - Malta 3
MY - Malesia 3
AM - Armenia 2
LU - Lussemburgo 2
ME - Montenegro 2
MN - Mongolia 2
NP - Nepal 2
SC - Seychelles 2
UZ - Uzbekistan 2
AF - Afghanistan, Repubblica islamica di 1
BH - Bahrain 1
BN - Brunei Darussalam 1
BT - Bhutan 1
CV - Capo Verde 1
CY - Cipro 1
EE - Estonia 1
ET - Etiopia 1
IS - Islanda 1
MD - Moldavia 1
MO - Macao, regione amministrativa speciale della Cina 1
MU - Mauritius 1
PE - Perù 1
SA - Arabia Saudita 1
TH - Thailandia 1
UY - Uruguay 1
Totale 29.434
Città #
Woodbridge 1.786
Ann Arbor 1.661
Milan 1.358
Chandler 1.239
Houston 1.106
Sofia 889
Jacksonville 705
Fairfield 631
Beijing 578
New York 531
Ottawa 531
Princeton 422
Ashburn 404
Wilmington 360
Lawrence 334
Rome 323
Serra 318
Nanjing 295
Izmir 291
Bern 241
Seattle 237
Medford 236
Cambridge 208
Redwood City 191
Florence 182
Dearborn 176
Des Moines 159
Dong Ket 138
Jüchen 137
Nanchang 132
Pisa 101
Hong Kong 98
Dakar 94
Abidjan 86
Santiago 83
Torino 82
Bologna 78
Kunming 78
Hebei 68
Shenyang 65
Los Angeles 62
Verona 59
Ogden 58
Boardman 57
Changsha 57
Vienna 57
Marseille 50
San Diego 49
Norwalk 46
Brussels 44
Genova 44
Boulder 43
Jiaxing 42
Palermo 42
Falls Church 40
Dallas 37
Lucca 37
Medicina 37
Tianjin 35
Düsseldorf 34
London 34
Grosseto 33
Turin 33
Auburn Hills 32
Parma 32
Livorno 31
Trento 29
Bari 28
Catania 27
Hefei 27
Lancaster 27
Follonica 26
Bremen 25
Padova 25
Brescia 24
Genoa 23
Napoli 23
Perugia 22
Pistoia 22
Pune 21
Capannori 20
Dicomano 20
Guangzhou 20
Hangzhou 20
Diecimo 19
Indiana 19
Viareggio 19
San Michele All'adige 18
Cattolica 17
Massa 17
Orange 17
Shanghai 17
Jinan 16
Washington 16
Bolzano 15
Cesena 15
Lyon 15
Melbourne 15
Sesto Fiorentino 15
Udine 15
Totale 18.451
Nome #
I profili aromatici delle uve e dei vini del Vermentino 677
Sangiovese 442
Ansonica 350
Effetto della defogliazione sulla componente aromatica delle uve 332
Aleatico 290
Effetto dei livelli radiativi e della temperatura dell’acino sul contenuto in aromi delle uve. 267
Vermentino 267
Analysis of the expression of terpene synthase genes in relation to aroma content in two aromatic Vitis vinifera varieties. 230
Caratterizzazione funzionale della biosintesi degli aromi delle uve durante lo sviluppo dell’acino e controllo della qualità aromatica delle uve 224
Malvasia di Candia aromatica 186
Vernaccia di S.Gimignano 185
Cabernet franc 184
Cultivar-specific transcriptome prediction and annotation in Ficus carica L. 181
Ampelographic and biomolecular studies on the grapevine variety ‘Aleatico’ 178
Espressione relativa di geni precedentemente caratterizzati delle terpene sintasi in diversi tessuti e durante lo sviluppo dell’acino di Vitis vinifera. 172
Della Borra 172
Canaiolo 168
Use of beneficial bacteria Azospirillum brasilense Sp245 on grapevine rootstocks grafted with 'Sangiovese' 163
La Vitis Sylvestris 155
Sauvignon blanc 155
Burian bianco 154
Expression of terpene synthase genes associated with the formation of volatiles in different organs of Vitis vinifera 153
Effetto dell'epoca di defogliazione sulla qualità delle uve e del vino nel vitigno Ciliegiolo 149
Malvasia bianca lunga 147
Retrotransposon-based molecular markers in grapevine species and cultivars identification and phylogenetic analysis. 144
La defogliazione precoce: effetto indotto sulla qualità di uve Sangiovese e di vini sottoposti ad affinamento in legno prolungato. 143
Viognier 140
Trebbiano Toscano 140
Durella gentile 138
Effetto di elicitori sul metabolismo secondario della vite 138
Confronto dei profili aromatici di quattro varietà di uva: Aleatico, Brachetto, Malvasia di Candia aromatica e Moscato bianco 138
null 135
Merlot 135
Study of the terpene profile at harvest and during berry development of Vitis vinifera L. aromatic varieties Aleatico, Brachetto, Malvasia di Candia aromatica and Moscato bianco 135
Responses of Vitis vinifera cv. Cabernet Sauvignon roots to the arbuscular mycorrhizal fungus Funneliformis mosseae and the plant growth-promoting rhizobacterium Ensifer meliloti include changes in volatile organic compounds 135
Secondary metabolite biosynthesis in elicited grape cell suspensions 134
Agronomical approach to reduce esca disease spread in the vineyard 133
Ampelographic and biomolecular studies on the grapevine variety ‘Aleatico’ 133
S-SAP and AFLP polymorphism in grapevine clones. Section 8, Agri-Food plant genomics 133
L’origine e la filogenesi del “Vermentino” dedotta dall’analisi dei marcatori molecolari a DNA 132
Risultati del lavoro di selezione clonale del “Sangiovese” in Val di Cornia 130
Delivery of natural polyphenols by polymeric nanoparticles improves the resistance of endothelial progenitor cells to oxidative stress 129
Cabernet sauvignon 129
Induction of secondary metabolism in grape cell cultures by jasmonates 128
Flavour Biosynthesis Pathways in Grape Cell Cultures: Sesquiterpenes Biosynthesis 128
Isolation of protoplasts from in vitro-grown quince BA29 leaves 128
Teroldego 126
Sustainable management of water and soil in olive orchards and vineyards under climate change 126
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 125
The software for an ‘Universal Grapevine Database’ 123
Sodium induces simultaneous changes in cytosolic calcium and pH in salt-tolerant quince protoplasts 122
Brachetto 121
Effect of methyl jasmonate on the aroma of Sangiovese grapes and wines 121
Uptake of sodium in quince, sugar beet and wheat protoplasts determined by the fluorescent sodium-binding dye benzofuran isophthalate 120
Comportamento vegeto produttivo e qualitativo del vitigno Malvasia nera in cinque zone del Chianti Classico 120
Management of postharvest grape withering to optimise the aroma of the final wine: A case study on Amarone 120
Chardonnay 119
Autochthonous saccharomyces cerevisiae strain from local grapevine varieties to improve wine quality 117
Risposta vegeto-produttiva del Vermentino a diverse forme di allevamento a densità di piantagione nella zona Doc di Monteregio di Massa Marittima 116
Clonal selection of Aleatico grapevine along tuscan coastal area 114
Physiological parameters and protective energy dissipation mechanisms expressed in the leaves of two Vitis vinifera L. genotypes under multiple summer stresses 114
Canina bianca 114
Studio sulla biosintesi degli aromi nelle uve di Sangiovese (Studies of aroma biosynthesis in clusters of ‘sangiovese’ grapevine) 113
Variabilità di biotipi di “Sangiovese” reperiti nella zona della DOC “Montecucco” 113
Trials with Sangiovese grafted on several grapevine rootstocks in two different areas of Tuscany 113
The software for a “Universal Grapevine Database” 112
Potential of a multiparametric optical sensor for determining in situ the maturity components of red and white vitis vinifera wine grapes 111
Simultaneous regeneration of different morphogenic structures from quince leaves as affected by growth regulator combination and treatment length 110
L’analisi dell'espressione genica per mezzo dei microarrays in colture cellulari di vite (Vitis vinifera) trattate con elicitori 110
L’identità del “Morellino pizzuto” 110
XI International Controlled and Modified Atmosphere Research Conference 110
Retrotransposon-Based Molecular Markers in Grapevine Species and Cultivars Identification and Phylogenetic Analysis 109
Grechetto 109
Mazzese di Parlascio 108
Analysis of grape cell suspensions reveals changes in secondary metabolism in response to various elicitors 108
Contributo dell'analisi sensoriale allo studio della maturità di uve Sangiovese di diverse zone della Toscana 108
Indagini sulla propagazione per talea di alcune specie arbustive della macchia mediterranea 108
Effect of long-term in vitro shoot culture on somatic embryogenesis of quince leaves treated with different light qualities 107
Long term studies on vine plant density in Tuscany: a critical overview 106
Colorino 106
Influence of some agronomic and ecological factors on the constancy of expression of some descriptive characters included in the apricot UPOV descriptor list 106
Dipartimento di Coltivazione e Difesa delle Specie Legnose G. Scaramuzzi, Università di Pisa - Collezioni germoplasma vite 105
Effect of cold treatments on somatic embryogenesis of quince BA 29 104
Expression of genes involved in terpenoid biosinthetic pathways in a grapevine Muscat variety 104
L'Aleatico dai mille profumi 104
Genotipizzazione di accessioni di Malvasia a Bacca nera, rosa e bianca 103
I marcatori molecolari per l’identificazione varietale in viticoltura (Molecular markers for varietal identification in viticulture) 102
Loss of genetic diversity as a signature of apricot domestication and diffusion into the Mediterranean Basin 102
Development of adventitious shoots from in vitro grown Cydonia oblonga leaves as influenced by different cytokinins and treatment duration 101
Luadca 100
I retrotrasposoni: nuovi metodi di indagine molecolare per la caratterizzazione genotipica e lo studio filogenetico della vite. Il caso delle Malvasie 100
Valutazione non-distruttiva della maturazione di uve a bacca rossa e bianca mediante un sensore ottico multiparametrico 100
Isabella 100
Farinella 100
Characterisation of Italian germplasm by phenotypic and microsatellite markers and by their agronomic performance 99
Trebbiano nostrale 99
THE SOFTWARE FOR AN ‘UNIVERSAL GRAPEVINE DATABASE’ 99
Molecular characterization of aroma genes in Vitis vinifera var. ‘Moscato bianco’ 98
Effect of high and low temperature on the leaf regenerating capacity of quince BA29 rootstock 98
Moscatello nero 97
Totale 14.449
Categoria #
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Totale 63.314


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2018/2019599 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 298 301
2019/20204.014 627 397 187 184 298 340 392 232 416 299 488 154
2020/20213.222 345 158 217 183 346 223 296 244 303 212 204 491
2021/20224.256 132 358 137 316 751 568 170 247 203 134 280 960
2022/20234.220 578 428 252 387 512 552 130 303 666 64 226 122
2023/20244.528 748 557 691 410 670 626 206 141 90 195 194 0
Totale 30.169