D'ONOFRIO, CLAUDIO
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 16.820
EU - Europa 14.550
AS - Asia 7.281
SA - Sud America 1.235
AF - Africa 345
OC - Oceania 126
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 31
Totale 40.388
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 16.135
IT - Italia 8.643
CN - Cina 2.598
SG - Singapore 1.859
HK - Hong Kong 1.512
SE - Svezia 1.259
BR - Brasile 991
BG - Bulgaria 898
DE - Germania 779
CA - Canada 611
TR - Turchia 521
FI - Finlandia 483
UA - Ucraina 472
FR - Francia 397
RU - Federazione Russa 365
GB - Regno Unito 359
VN - Vietnam 306
CH - Svizzera 263
CL - Cile 130
IN - India 121
SN - Senegal 96
KR - Corea 88
AU - Australia 87
CI - Costa d'Avorio 87
AT - Austria 78
NL - Olanda 73
CZ - Repubblica Ceca 67
ES - Italia 64
GR - Grecia 62
BE - Belgio 61
BJ - Benin 58
MX - Messico 51
PL - Polonia 44
NZ - Nuova Zelanda 38
IR - Iran 36
JP - Giappone 34
BD - Bangladesh 32
AR - Argentina 31
EU - Europa 29
RO - Romania 29
ZA - Sudafrica 27
IE - Irlanda 24
MA - Marocco 23
EC - Ecuador 22
IQ - Iraq 20
PT - Portogallo 20
VE - Venezuela 20
HR - Croazia 19
PK - Pakistan 19
RS - Serbia 18
IL - Israele 17
SA - Arabia Saudita 17
UZ - Uzbekistan 16
EG - Egitto 14
DK - Danimarca 12
HU - Ungheria 12
UY - Uruguay 12
CO - Colombia 11
PH - Filippine 10
PY - Paraguay 10
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 10
AE - Emirati Arabi Uniti 9
SI - Slovenia 9
TN - Tunisia 9
JO - Giordania 8
NP - Nepal 7
AZ - Azerbaigian 6
DZ - Algeria 6
JM - Giamaica 6
KE - Kenya 6
MY - Malesia 6
NG - Nigeria 6
AL - Albania 5
NO - Norvegia 5
OM - Oman 5
TT - Trinidad e Tobago 5
BA - Bosnia-Erzegovina 4
BO - Bolivia 4
AM - Armenia 3
BN - Brunei Darussalam 3
CR - Costa Rica 3
DO - Repubblica Dominicana 3
KG - Kirghizistan 3
LT - Lituania 3
LV - Lettonia 3
MT - Malta 3
PE - Perù 3
TW - Taiwan 3
AO - Angola 2
BH - Bahrain 2
ET - Etiopia 2
GE - Georgia 2
HN - Honduras 2
KZ - Kazakistan 2
LB - Libano 2
LU - Lussemburgo 2
ME - Montenegro 2
MN - Mongolia 2
MU - Mauritius 2
NI - Nicaragua 2
Totale 40.360
Città #
Woodbridge 1.786
Ann Arbor 1.661
Hong Kong 1.487
Ashburn 1.431
Milan 1.423
Santa Clara 1.284
Chandler 1.239
Houston 1.107
Sofia 892
Singapore 886
Jacksonville 705
Shanghai 661
Fairfield 631
Beijing 624
New York 543
Ottawa 534
Princeton 422
Boardman 413
Rome 404
Wilmington 360
Lawrence 334
Serra 321
Nanjing 295
Izmir 292
Florence 255
Bern 241
Seattle 241
Medford 236
Munich 209
Cambridge 208
Redwood City 191
Dearborn 176
Pisa 160
Des Moines 159
Istanbul 152
Dong Ket 138
Jüchen 137
Nanchang 134
Los Angeles 117
Helsinki 115
Hefei 109
Bologna 101
Dakar 96
Abidjan 87
Santiago 87
Torino 82
Kunming 78
Shenyang 69
Hebei 68
Verona 68
Seoul 67
Vienna 66
Lucca 62
Chicago 61
Changsha 58
Cotonou 58
Ogden 58
São Paulo 55
Brussels 51
Marseille 50
San Diego 49
Turin 49
Dallas 48
Düsseldorf 47
London 47
Norwalk 46
Council Bluffs 45
Genova 44
Boulder 43
Jiaxing 43
Palermo 43
Falls Church 40
Trento 40
Livorno 39
Medicina 37
Genoa 36
Tianjin 36
Bari 34
Frankfurt am Main 34
Padova 34
Grosseto 33
Parma 33
Auburn Hills 32
Melbourne 32
The Dalles 32
Guangzhou 31
Catania 29
Lancaster 28
Brescia 27
Follonica 26
Naples 26
Pistoia 26
Bremen 25
Perugia 25
Turku 25
Fuzhou 24
Rio de Janeiro 24
Bolzano 23
Hangzhou 23
Napoli 23
Totale 25.416
Nome #
I profili aromatici delle uve e dei vini del Vermentino 823
Sangiovese 577
Ansonica 435
Effetto della defogliazione sulla componente aromatica delle uve 397
Aleatico 386
Vermentino 331
Effetto dei livelli radiativi e della temperatura dell’acino sul contenuto in aromi delle uve. 302
Caratterizzazione funzionale della biosintesi degli aromi delle uve durante lo sviluppo dell’acino e controllo della qualità aromatica delle uve 293
Analysis of the expression of terpene synthase genes in relation to aroma content in two aromatic Vitis vinifera varieties. 263
Della Borra 261
Burian bianco 252
Malvasia di Candia aromatica 233
Vernaccia di S.Gimignano 227
Chardonnay 226
Cabernet franc 224
Canaiolo 223
Cultivar-specific transcriptome prediction and annotation in Ficus carica L. 211
Espressione relativa di geni precedentemente caratterizzati delle terpene sintasi in diversi tessuti e durante lo sviluppo dell’acino di Vitis vinifera. 209
Ampelographic and biomolecular studies on the grapevine variety ‘Aleatico’ 204
Expression of terpene synthase genes associated with the formation of volatiles in different organs of Vitis vinifera 190
La Vitis Sylvestris 189
Use of beneficial bacteria Azospirillum brasilense Sp245 on grapevine rootstocks grafted with 'Sangiovese' 189
S-SAP and AFLP polymorphism in grapevine clones. Section 8, Agri-Food plant genomics 187
Effetto dell'epoca di defogliazione sulla qualità delle uve e del vino nel vitigno Ciliegiolo 187
Sauvignon blanc 185
Effetto di elicitori sul metabolismo secondario della vite 183
Malvasia bianca lunga 182
Confronto dei profili aromatici di quattro varietà di uva: Aleatico, Brachetto, Malvasia di Candia aromatica e Moscato bianco 177
Responses of Vitis vinifera cv. Cabernet Sauvignon roots to the arbuscular mycorrhizal fungus Funneliformis mosseae and the plant growth-promoting rhizobacterium Ensifer meliloti include changes in volatile organic compounds 175
La defogliazione precoce: effetto indotto sulla qualità di uve Sangiovese e di vini sottoposti ad affinamento in legno prolungato. 174
Effect of irrigation and intra-vineyard soil variability on vegetative growth, yield and berry quality of 'Sangiovese' grapevines 172
Durella gentile 172
Monitoring grapevine water status by unmanned aerial vehicles (UAVs) and plant based sensors 172
Retrotransposon-based molecular markers in grapevine species and cultivars identification and phylogenetic analysis. 170
Delivery of natural polyphenols by polymeric nanoparticles improves the resistance of endothelial progenitor cells to oxidative stress 169
Viognier 169
Teroldego 169
Trebbiano Toscano 169
Indagini sulla propagazione per talea di alcune specie arbustive della macchia mediterranea 168
Cabernet sauvignon 167
Risultati del lavoro di selezione clonale del “Sangiovese” in Val di Cornia 164
Secondary metabolite biosynthesis in elicited grape cell suspensions 163
L’origine e la filogenesi del “Vermentino” dedotta dall’analisi dei marcatori molecolari a DNA 163
Flavour Biosynthesis Pathways in Grape Cell Cultures: Sesquiterpenes Biosynthesis 163
Merlot 163
Sustainable management of water and soil in olive orchards and vineyards under climate change 162
Characterisation of Italian germplasm by phenotypic and microsatellite markers and by their agronomic performance 161
Agronomical approach to reduce esca disease spread in the vineyard 160
Induction of secondary metabolism in grape cell cultures by jasmonates 158
Study of the terpene profile at harvest and during berry development of Vitis vinifera L. aromatic varieties Aleatico, Brachetto, Malvasia di Candia aromatica and Moscato bianco 158
Simultaneous regeneration of different morphogenic structures from quince leaves as affected by growth regulator combination and treatment length 157
Ampelographic and biomolecular studies on the grapevine variety ‘Aleatico’ 155
Isolation of protoplasts from in vitro-grown quince BA29 leaves 155
The arbuscular mycorrhizal fungus Funneliformis mosseae induces changes and increases the concentration of volatile organic compounds in Vitis vinifera cv. Sangiovese leaf tissue 155
Colorino 153
Distinct transcriptome responses to water limitation in isohydric and anisohydric grapevine cultivars 153
Isabella 152
Potential of a multiparametric optical sensor for determining in situ the maturity components of red and white vitis vinifera wine grapes 150
Brachetto 150
L'Aleatico dai mille profumi 149
Management of postharvest grape withering to optimise the aroma of the final wine: A case study on Amarone 149
Sodium induces simultaneous changes in cytosolic calcium and pH in salt-tolerant quince protoplasts 149
Effect of methyl jasmonate on the aroma of Sangiovese grapes and wines 149
Variabilità di biotipi di “Sangiovese” reperiti nella zona della DOC “Montecucco” 147
Contributo dell'analisi sensoriale allo studio della maturità di uve Sangiovese di diverse zone della Toscana 147
Molecular characterization of aroma genes in Vitis vinifera var. ‘Moscato bianco’ 147
Clonal selection of Aleatico grapevine along tuscan coastal area 146
Canina bianca 146
Comportamento vegeto produttivo e qualitativo del vitigno Malvasia nera in cinque zone del Chianti Classico 145
Risposta vegeto-produttiva del Vermentino a diverse forme di allevamento a densità di piantagione nella zona Doc di Monteregio di Massa Marittima 145
Autochthonous saccharomyces cerevisiae strain from local grapevine varieties to improve wine quality 143
Uptake of sodium in quince, sugar beet and wheat protoplasts determined by the fluorescent sodium-binding dye benzofuran isophthalate 142
The software for an ‘Universal Grapevine Database’ 142
Mazzese di Parlascio 140
Studio sulla biosintesi degli aromi nelle uve di Sangiovese (Studies of aroma biosynthesis in clusters of ‘sangiovese’ grapevine) 140
Expression of genes involved in terpenoid biosinthetic pathways in a grapevine Muscat variety 140
The software for a “Universal Grapevine Database” 140
Physiological parameters and protective energy dissipation mechanisms expressed in the leaves of two Vitis vinifera L. genotypes under multiple summer stresses 140
Effect of long-term in vitro shoot culture on somatic embryogenesis of quince leaves treated with different light qualities 139
Dipartimento di Coltivazione e Difesa delle Specie Legnose G. Scaramuzzi, Università di Pisa - Collezioni germoplasma vite 138
Valutazione non-distruttiva della maturazione di uve a bacca rossa e bianca mediante un sensore ottico multiparametrico 138
Loss of genetic diversity as a signature of apricot domestication and diffusion into the Mediterranean Basin 138
Phylogenetic analysis of viruses in tuscan vitis vinifera sylvestris (Gmeli) hegi 138
XI International Controlled and Modified Atmosphere Research Conference 138
L’analisi dell'espressione genica per mezzo dei microarrays in colture cellulari di vite (Vitis vinifera) trattate con elicitori 137
Physiological changes induced by either pre- or post-veraison deficit irrigation in 'Merlot' vines grafted on two different rootstocks 137
Analysis of grape cell suspensions reveals changes in secondary metabolism in response to various elicitors 136
L’identità del “Morellino pizzuto” 136
Effect of cold treatments on somatic embryogenesis of quince BA 29 135
Trials with Sangiovese grafted on several grapevine rootstocks in two different areas of Tuscany 135
null 135
Grechetto 135
Farinella 135
I retrotrasposoni: nuovi metodi di indagine molecolare per la caratterizzazione genotipica e lo studio filogenetico della vite. Il caso delle Malvasie 134
Influence of some agronomic and ecological factors on the constancy of expression of some descriptive characters included in the apricot UPOV descriptor list 133
I marcatori molecolari per l’identificazione varietale in viticoltura (Molecular markers for varietal identification in viticulture) 131
Uva vecchia nera 131
Caratteristiche qualitative e sensoriali di alcuni a bacca nera delle Colline Pisane 130
Luadca 130
Genotipizzazione di accessioni di Malvasia a Bacca nera, rosa e bianca 130
Totale 18.502
Categoria #
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Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020154 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 154
2020/20213.222 345 158 217 183 346 223 296 244 303 212 204 491
2021/20224.256 132 358 137 316 751 568 170 247 203 134 280 960
2022/20234.220 578 428 252 387 512 552 130 303 666 64 226 122
2023/20244.968 748 557 691 410 670 626 206 141 90 195 212 422
2024/202510.530 184 465 274 610 1.021 1.134 919 750 1.108 1.384 1.082 1.599
Totale 41.139